Benders Tak och Halle Plasttak

Home / Benders Tak och Halle Plasttak
Benders Tak och Halle Plasttak
Benders Tak och Halle Plasttak
Benders Tak och Halle Plasttak

Benders tak

Benders är ett svenskt familjeföretag som skapat snygga och hållbara tak i snart 50 år. Idag är Benders marknads- ledande på betongtak i Sverige. Deras ambition har alltid varit att tillfredställa dig som kund. Passform, slitstyrka och frostbeständighet är självklara egenskaper hos deras produkter. Vi kan erbjuda dig flera alternativ när du väljer dit tak, allt från modernt till klassiskt. De olika formerna Palema, Exklusiv och Carisma är alla enastående, frågan är vad som passar dig bäst.

Vårda ditt tak

Ett betongtak håller länge och ju bättre du vårdar det, desto längre håller det. Därför kan det vara bra att regelbundet kontrollera taket, inte minst tätskiktet under takpannorna.  

-Om det blir läckage beror det med största säkerhet inte på takpannorna. En rostig plåt eller felmonterad taksäkerhet är den troligaste orsaken, säger Ove Bender, VD för Benders.

Tänk också på att regelbundet rensa hängrännor och hålla taket rent från påväxt av mossa, alger och lavar. Nuförtiden finns medel, som Benders Takrent, som effektivt tar bort angrepp och som på ett enkelt sätt återskapar takets ursprungliga utseende.

Sveriges mest lagda takpanna

Benders betongpannor ligger idag på sex hus av tio och är Sveriges mest lagda takpanna. De finns i tre grundformer och i en rad olika färger och ytor. Föredrar du traditionella lertegeltakpannor hittar du också det i vårt sortiment.

Benders betongtakpannor är med sin enkelhet att lägga, vackra utseende och funktionalitet pannor som förblivit populära år efter år. Välj bland tre modeller, den tvåkupiga Palema, den enkupiga Exklusivpannan eller den platta Carisma. En panna för alla!

Bender Lertegel bjuder på ett brett utbud av falsade modeller. De falsade pannorna Hansa, Hansa rak framkant, Tvilling och Piano har betongpannans lättlagda egenskaper i kombination med lerteglets rustika charm.

Benders tillbehör i betong ger huset dess slutgiltiga utseende. Med samma vackra yta på tillbehören med dubbel ytbehandling och säker förpackning är detta kronan på verket. Många tillbehör underlättar dessutom läggningen och kortar montagetiden.

Takplast, perfekt för uterum, carportar och altantak

Vill du förlänga sommaren maximalt är Halle Isolux det snyggaste och bästa takalternativet för ditt uterum.

Takplast, Plasttak

Halle Isolux är ett säkert takval. Halle Isolux finns i färgerna Opal, Rök (enbart 16 mm) och Klar. Opal- och Rökfärgade Isolux-skivor skyddar inte bara mot kyla på för- och eftersäsong, delar av solljuset filtreras också bort vilket minskar värmen i uterummet under gassiga sommardagar. Ett tak som ligger mörkt mot norrsidan där man vill ha in största möjliga ljusmängd är Klar ett bättre alternativ. Du kan välja mellan tre tjocklekar; 10 mm, 16 mm, och 32 mm.

Halle Plast AB säljer ett antal olika plastprodukter för ljusinsläpp samt för ytmaterial (vägg och tak) i byggnader. Plastprodukterna finns i formerna plant och profilerat, vidare finns de i ett antal olika plastmaterial. Plaster är en mycket stor materialgrupp, och har mycket olika egenskaper vad gäller termiska egenskaper, brandegenskaper, formbarhet och tillverkningsmetoder, kemisk resistens, hållfasthetsegenskaper, ljustransmission mm, samt dessa egenskapers påverkan av åldrande. Denna information gör inte på något sätt anspråk på att vara heltäckande utan skall bara användas för att grovt indikera vilka egenskaper olika material har och hur dessa egenskaper inverkar på byggtekniska krav. För noggrann dimensionering måste egenskaper studeras mer specifikt för varje enskild produkt.

 

 

Stort intresse för natursten

Stort intresse för natursten

Intresset för natursten ökar. Många använder natursten som komplement till marksten i betong och upptäcker hur exempelvis några trappsteg i råkilad bohusgranit eller skifferhällar kan...

Read More
Benders satsar på Bohus Granit

Benders satsar på Bohus Granit

Bohusgranit används sedan århundraden till murar, gatstenar, kantstenar, fasader, bänkar, stolpar, trappor och offentliga konstverk. Sedan förra året är utvinningen...

Read More

Instruktioner/Tips från Benders

Här kan du ladda hem generella läggningsanvisningar mm i pdf-format till din dator. De råd och den vägledning som finns på vår hemsida är generell och tar inte hänsyn till individuella förhållanden. Anvisningarna gör heller inte anspråk på att vara kompletta bygganvisningar i alla fall, utan endast exempel på hur olika arbeten kan utföras. Slutresultatet är beroende av en rad faktorer som vi inte kan råda över, därför tar inte Benders konstruktionsansvar för de olika exemplen. Du tar själv ansvar för all användning av information, instruktioner och anvisningar som du hittar på webbsajten.

Läktavstånd på Benders tak

Skötselinstruktion av Benders tak

Instruktion för Läggning av Benders Tak

Läggning av Benders strängpressat tak

Läggning av Benders Carisma Tak

Läggning av Benders Betongpannor

Våra Leverantörer

Benders
Monier
Meyer Holsen
Halle