Marksten och svävande murar

22 maj, 2019

Från Benders kommer en ständig ström av nya mur- och markstensprodukter.
Här berättar produktchef Niklas Jonsson om ett par av säsongens nyheter – murstenen Luxor och plattan Katedral.

Luxormuren är skapad av Benders egen ”murguru” Per Englund i Hjo. Den bjuder på ett nyskapande formspråk där de avlånga, släta stenarna nästan ser ut att sväva – de vilar nämligen på inbyggda distanser. Systemet består av murstenar, halvstenar och toppstenar och skapar stora möjligheter för den kreative. Luxor passar lika bra hemma i trädgården som i parkmiljöer och de lätta stenarna gör muren enkel att montera även för hemmafixaren. – Luxorsystemets flexibilitet är perfekt för den som vill bygga ett insyns- och väderskyddat trädgårdsrum, säger Niklas Jonsson.

Extra livfullt blir det om du varierar murens höjd – och bara genom att vrida stenarna kan du montera inbyggda sittbänkar längs murens sidor. – Det går till och med att förankra ett komplett utekök i muren, säger han och föreslår matchning med Benders skifferpräglade marksten Brighton – men tillägger att det fungerar lika bra med en slät eller antikbehandlad yta.

STRAM OCH STILISERAD PLATTA

Den nya plattan Katedral är svaret på önskemål om en mönsterpräglad platta av lite stramare, mer stiliserad typ.

– Vi utgick från ett klassiskt biskopsmössemönster, som passar bra som inramning när man lägger marksten på diagonalen. Här är mönstret utformat så att om du kapar i alla de inpräglade spåren får du ut fyra ”mössor” som passar perfekt ihop med våra kvartsplattor på 175 x 175 mm, säger Niklas Jonsson och delar med sig av ett favorittips:
– Ett effektivt trick är att kapa hörnen på Katedralplattorna och lägga smågatsten i bohusgranit i mellanrummen – det skapar en spännande och livfull yta med små och enkla medel. Men jag tycker nog att plattan står sig bra precis som den är på en uteplats, en garageuppfart eller i ett uterum – gärna som komplement till släta plattor eller marksten med samma struktur.

Niklas Jonsson råder alla hugade att skissa först och bygga sedan: – Tänker du till lite kan du skapa helt unika lösningar utan att behöva kapa en enda sten!

Läs mer om produktnyheterna här och få pris direkt

Posted in BendersTaggar:

Kontakta oss