Vi vässar logistiken

8 april, 2019

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Rätt varor i rätt tid på rätt plats. Det är vårt motto sedan länge. Nu har vi sett över vår logistikplanering i detalj och höjer därmed kvaliteten ytterligare ett snäpp. Allt för att säkerställa snabba, smidiga och energieffektiva leveranser.

Borgunda Bygghandel har ett brett sortiment av produkter för proffsbyggare, semiproffs och medvetna konsumenter. Men ett brett sortiment spelar inte så stor roll om inte leveranserna till kund fungerar effektivt.
– Vi är ett logistikföretag lika mycket som en traditionell bygghandel, säger Niklas Solsjö, säljare och logistikplanerare på Borgunda Bygghandels huvudkontor i Borgunda.

Vi har städat och strukturerat stora delar av vårt lager och dessutom stämt av att vi verkligen har rätt varor hemma. Vi har också märkt upp alla varor på ett tydligt och överskådligt sätt.

INGA LÖSA LAPPAR LÄNGRE

– Tidigare kunde jag ha ett hundratal orderlappar på bordet, säger Niklas Solsjö. Chaufförerna kom in och hämtade en lapp men där framgick det inte var de färdigpackade varorna stod. De fick ringa lagerkillarna och fråga var det som skulle köras ut fanns.

Nu fungerar det betydligt smidigare:
– Säljaren skriver in sin order som hamnar direkt i logistikplaneringen. Jag lägger upp en plan för det som ska levereras och anger vilken lastbil varorna ska köras ut med och även vilken vecka och dag de ska gå iväg.

– Varje dag skriver jag ut en lastlista där det framgår vilka beställningar som ska köras ut med respektive lastbil, säger Niklas Solsjö. Härifrån Borgunda levererar vi också allt som beställs i Falköping och Stallsiken.

 

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”joxyeho2r” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/2″ data_shortcode_id=”txen008yx9″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_image shortcode_id=”v9oqwmkq6″ align=”none” link=”https://www.borgunda.se/wp-content/uploads/2019/04/niklas.jpg” animation_delay=”0″]16349|https://www.borgunda.se/wp-content/uploads/2019/04/niklas.jpg|full[/cmsmasters_image][/cmsmasters_column][cmsmasters_column data_shortcode_id=”2jpnqh4wf” data_width=”1/2″][cmsmasters_text shortcode_id=”1r0mebmdd6″ animation_delay=”0″]

– Lagerpersonalen tar listan, plockar ihop beställningen, kvitterar plockningen och noterar också på vilken av våra förbestämda lagerplatser godset står – lagerplats 1, 2, 3 och så vidare.
Det framgår även vem som har plockat och vid vilket klockslag det gjordes. Chauffören läser ordern och ser direkt på vilken lagerplats godset finns.

– Det går också att se flera dagar framåt i planeringen vilket gör att exempelvis ett paket skruv till en kund kan skickas med på en lastbil som ändå ska passera förbi på väg till en annan kund.

– Det gör att vi sparar bränsle och slipper onödiga extrakörningar, säger Niklas Solsjö.

Vi kan också följa bilarna med GPS och ge kunden exakt besked om leveranstiden. Den nya strukturen och märkningen gör det dessutom lättare för vikarier och nya medarbetare att hitta rätt bland varorna på lagret.

 

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”mrqu2tq3ku” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”l24lykineb” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_notice shortcode_id=”39rgtbzlqg” type=”cmsmasters_notice_info” close=”true” icon=”cmsmasters-icon-truck” animation_delay=”0″]

FORDONSPARKEN
Borgunda Bygghandel har tolv kranbilar, sju pickuper och sex paketbilar.

[/cmsmasters_notice][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Posted in LogistikTaggar:

Kontakta oss