Sunlight solcellsinfästning med garanti

Sunlight- marknadens smartaste infästning för solceller


Funderar du på att installera solceller på ditt tak? Då är du inte ensam. Förnybara energikällor har aldrig varit mer aktuella, då behovet är stort och tekniken bättre än någonsin.

Marknadens smartaste Solpanelsinfästning Ja, du läste rätt. Bender Sunlight är marknaders smartaste system för infästning av solpaneler. Infästningen sitter förankrad i en specialtillverkad och förstärkt takpanna och monteras
tillsammans med ditt tvåkupiga betongtak från Benders. Det som gör Sunlight unikt i sitt slag är att du slipper glipor mellan takpannorna och arbetet att såga ur dem för ett fortsatt tätt tak.

Under takpannorna låser sig infästningen över två rader läkt, och ingen åverkan på underlagstaket krävs. Med andra ord sitter Sunlight kvar på taket där den ska och är anpassad till vårt obarmhärtiga nordiska klimat.

Behåll din takgaranti med Sunlight


Benders betongtakpannor läggs idag på sex av tio hus och är Sveriges mest lagda takpannor. Det innebär att det finns en risk med att installera lösningar som kan påverka både denbefintliga takpannans hållbarhet och garanti.

Väljer du Bender Sunlight behöver du inte fundera. Bender Sunlight är marknadens endasolcellssystem där du har kvar din takgaranti, i upp till 30 år.

Bender Sunlight är ett system för infästning av solpaneler och monteras tillsammans med ditt tvåkupiga betongtak från Benders. Infästningspanna Sunlight 25-28 mm & 45 mm är en specialtillverkad och förstärkt Palemapanna. Infästningspanna Sunlight låser sig över två rader bärläkt (tjocklek 25-28 mm eller 45 mm), och ingen åverkan på underlagstaket krävs. Montageskena Sunlight klickas fast på Infästningspanna Sunlight.

För demontering används Demonteringsverktyg Sunlight. Finns i candor svart och tegelröd samt benderit isvart och tegelröd.

Kontakta oss