Uterum Halle

Home / Uterum Halle
Uterum Halle
Uterum Halle
Uterum Halle

Så här väljer du rätt uterum

Bara midsommarfest eller julafton varje dag?

En grundplatta och en Halle Stomme. Det är själva grunden till ditt nya uterum. Men det räcker ju förstås inte. Fönsterpartier med rätt glas och rätt tak måste på plats för att det ska kunna kallas för uterum.
Men var är rätt? Det beror helt på hur du kommer att vilja använda uterummet. Vet du med dig att du bara kommer öppna upp för sommaren räcker det bra med produkter ur Halles kategori Halle Fritid. Föläng sommaren ytterligare med Halle Fritid Plus och utöka säsongen till att omfatta både vår och höst med produkter ur kategorin Halle Mertid. Julafton? Ja, då är det Halle Alltid som gäller.

Halle Fritid

FritidUterum
Halle fritid är främst för dig som lever upp mest och bäst under sommarhalvåret. Med Halle Primo får du ett alldeles lagom extrarum för både bostads- och fritidsrummet. Vill du dra ut på sommaren en aning väljer du istället Halle Design i kombination med energiglas och lite kraftigare kanalplasttak.

Halle Mertid

MertidUterum
Halle Mertid passar den som tycker att sommaren är kort, men vill göra något åt det. Du som vill njuta av en tidig vår och en riktigt skön höst väljer Halle Design men isolerglas och ett kraftigare kanalplasttak. Med det kittet kan höststormarna röja fram bäst de vill. Du kan lugnt sitta där men en kopp kaffe och småleende njuta av spektaklet utanför.

Halle Alltid

AlltidUterum
Halle Alltid väljer du som hellre skyller på dåliga kläder än anklagar vädret. Hela året är härligt, både inne och ute, nästan jämt. Ska du satsa på ett riktigt köldbryggebrutet system måste karmen runt hela partiet göras i ett stycke. Här finns inte utrymme för några kompromisser . I Halle Alltid är det bara Halle Thermo som alltid håller måttet.

Bygglov

Ditt nya uterum från Halle räknas som en tillbyggnad/nybyggnad och kräver med andra ord bygglov och bygganmälan. Det finns förstås som alltid undantag. Har du en tomt för en- eller tvåbostadshus kan i vissa fall ett uterum sättas upp utan bygglov. Vad menas då med ”vissa fall”? Jo, om ditt nya uterum är fristående, ytan understiger 15 m², totalhöjden understiger 3 meter och det placeras minst 4,5 meter från tomtgränsen, ja, då behövs inte bygglov. Glasklart?

Besök Stadsbyggnadsexpeditionen

För att få bygglov för ditt uterum krävs att det finns en byggrätt. För att kontrollera det måste du ha tillgång till detaljplanen och de bestämmelser som gäller för din fastighet. Din kommuns detaljplaner finns på Stadsbyggnadsexpeditionen. Dit kan du gå för att studera detaljplanen och dess bestämmelser eller köpa ett exemplar.

ROT-avdrag

Renovering, ombyggnad, tillbyggnad – utnyttja ROT-avdrag! Anlita en kvalificerad hantverkare med F-skattesedel för montering av ditt uterum.
Det är inte bara att du sparar pengar som är det smarta. Du anlitar ju ett proffs som gör sakerna på rätt sätt och kanske lite snabbare än om du själv hade gjort det.