Benders Tak

Byta tak med takpannor från Benders


Benders är ett svenskt familjeföretag som skapat snygga och hållbara tak i snart 50 år. Idag är Benders marknads- ledande på betongtak i Sverige. Deras ambition har alltid varit att tillfredställa dig som kund. Passform, slitstyrka och frostbeständighet är självklara egenskaper hos deras produkter. Vi kan erbjuda dig flera alternativ när du ska byta tak, allt från modernt till klassiskt. De olika formerna Palema, Exklusiv och Carisma är alla enastående, frågan är vad som passar dig bäst.

Sveriges mest lagda takpanna

Benders betongpannor ligger idag på sex hus av tio och är Sveriges mest lagda takpanna. De finns i tre grundformer och i en rad olika färger och ytor. Föredrar du traditionella lertegeltakpannor hittar du också det i vårt sortiment.

Benders betongtakpannor är med sin enkelhet att lägga, vackra utseende och funktionalitet pannor som förblivit populära år efter år när du ska byta tak. Välj bland tre modeller, den tvåkupiga Palema, den enkupiga Exklusivpannan eller den platta Carisma. En panna för alla!

Bender Lertegel bjuder på ett brett utbud av falsade modeller. De falsade pannorna Hansa, Hansa rak framkant, Tvilling och Piano har betongpannans lättlagda egenskaper i kombination med lerteglets rustika charm.

Benders tillbehör i betong ger huset dess slutgiltiga utseende. Med samma vackra yta på tillbehören med dubbel ytbehandling och säker förpackning är detta kronan på verket. Många tillbehör underlättar dessutom läggningen och kortar montagetiden.

Vårda ditt tak


Ett betongtak håller länge och ju bättre du vårdar det, desto längre håller det. Därför kan det vara bra att regelbundet kontrollera taket, inte minst tätskiktet under takpannorna.  

-Om det blir läckage beror det med största säkerhet inte på takpannorna. En rostig plåt eller felmonterad taksäkerhet är den troligaste orsaken, säger Ove Bender, VD för Benders.

Tänk också på att regelbundet rensa hängrännor och hålla taket rent från påväxt av mossa, alger och lavar. Nuförtiden finns medel, som Benders Takrent, som effektivt tar bort angrepp och som på ett enkelt sätt återskapar takets ursprungliga utseende.

Kontakta din lokala säljare för mer information

Se även

Benders

Stort intresse för natursten

Intresset för natursten ökar. Många använder natursten som komplement till marksten i betong och upptäcker hur exempelvis några trappsteg i råkilad bohusgranit eller skifferhällar kan

Läs mer »
Benders

Benders satsar på Bohus Granit

Bohusgranit används sedan århundraden till murar, gatstenar, kantstenar, fasader, bänkar, stolpar, trappor och offentliga konstverk. Sedan förra året är utvinningen

Läs mer »

Kontakta oss