Våra garderober är överfulla med kläder

22 mars, 2017

Nio av tio svenskar har onödigt mycket kläder och skor – så mycket att många till och med har svårt att stänga garderoben, visar Elfas undersökning ”Förvaringsrapporten 2016”. Bättre förvaringslösningar
skulle underlätta vardagen.

Drygt 4 000 personer från Sverige, Danmark, Norge och Finland har medverkat i undersökningen som ligger till grund för ”Förvaringsrapporten 2016”. Störst är problemen med för mycket kläder och överfulla garderober bland svenskar. Hela 86 procent anser sig ha för mycket kläder och skor att jämföra med 75 procent av danskarna.

Trots överflödet råder ändå stor osäkerhet om hur man ska klä sig. 81 procent av svenskarna har upplevt känslan av att inte ha någonting att ta på sig. Det blir både bättre och roligare att välja kläder om man lägger några timmar på att organisera sin garderob, menar förvaringsexperten Christine Dahlman på Elfa som har flera tips för att få bukt med en överfull garderob:
– Sätt igång att rensa, plagg som inte använts det senaste året kan skänkas eller säljas. Ett bra sätt är också att organisera garderoben utifrån säsong – när sommarkläderna åker fram plockar du bort vinterkläderna.

Försök också att hänga så mycket som möjligt på galge för att spara plats.
Bättre förvaringslösningar är någonting som skulle underlätta vardagen menar många av de tillfrågade i undersökningen. De mest positiva effekterna skulle vara ”bättre överblick”, ”bättre ordning”, ”lättare att hitta”, ”lättare att få plats” och ”spara tid”.

Med mer än 65 års erfarenhet av förvaringsbranschen erbjuder Elfa smarta, flexibla och kundanpassade förvaringslösningar samt måttanpassade skjutdörrar under varumärkena Elfa, Lumi och Kirena. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Posted in Elfa, GarderoberTaggar:
Write a comment

Kontakta oss