Valfri profil också på aluminiumfönster

Home / Borgunda Magasin / Valfri profil också på aluminiumfönster
Valfri profil också på aluminiumfönster

Den tiden är förbi när aluminiumfönster var både tråkiga och dyra. Med fönsterserien Tanum har NorDan AB lyft aluminiumklädda träfönster till en ny nivå och kan erbjuda dem med valfri profil – antingen en modern vinklad eller en traditionellt rundad profil.

Fönstren är viktiga för husets karaktär. Grundtipset är att fönstren ska följa den klassiska stilen och arkitekturen på ett äldre hus, medan fönstren med fördel kan placeras på ett friare sätt i till exempel hörn, kanter och takfall för att skapa en spännande fasad på en modernare villa, säger Tommy Andersson, regionsäljare på NorDan AB i Tanum.

Företaget har nästan 70 års erfarenhet av att tillverka kvalitetsfönster, anpassade för att klara Bohusläns karga klimat. Hela konstruktionen i fönsterserien Tanum är utförd av tryckimpregnerat virke enligt träskyddsklassen NTR/B och kan med rätt underhåll hålla i generationer. – Med marknadens lägsta u-värde ger fönstren minimala värmeförluster och har en oöverträffad förmåga att stå emot väder och vind, säger Tommy Andersson.

För dig vill ha minsta möjliga underhåll har även träfönster med aluminiumbeklädnad kommit på bred front. De pulverlackerade aluminiumprofilerna följer linjerna i trävirket och har struktur som en målad träyta. Med fönsterserien Tanum har det också äntligen blivit möjligt att själv bestämma önskad profil – även på fönster med aluminiumbeklädnad. Det går att välja mellan en klassisk rundad eller en vinklad profil och olika profiler på in- och utsida.

– Valet av profil handlar inte bara om att förstärka helhetsintrycket på huset – profilen har även funktionella egenskaper. En vinklad profil exempelvis ger inte bara en mer stilren och modern prägel, utan bidrar även till ett maximalt ljusinsläpp, förklarar Tommy Andersson.

NorDan AB ingår i norska NorDan-Gruppen med totalt nästan 1 200 anställda och cirka 1,7 Mdr i omsättning.

Leave a Reply