Stämningsfull utomhusbelysning

4 augusti, 2020

Stämningsfull belysning som samtidigt är praktisk, hållbar och prisvärd, vem vill inte ha det i sin trädgård? Tidigare har kanske dyr installation med krav på elektriker och nedgrävd kabel på 60 centimeters djup avskräckt, men nu finns ett system hos oss som gör att faktiskt vem som helst kan skapa riktigt proffsiga ljussättningar, enkelt och till en rimlig peng.

Systemet som kommer från LightsOn är smart och smidigt och fungerar ungefär som lego. Det finns olika beståndsdelar i systemet som kan kombineras ihop på tusentals olika sätt, men allt bygger på enkla principer.

Transformatorn som förvandlar spänningen från 230 volt till 12 volt gör att vilken lekman som helst får lov att göra installationerna. För att ytterligare underlätta, har man sett till så att det bara går att koppla ihop de olika lamporna och kablarna på ett sätt. Det går helt enkelt inte att göra fel!

Utomhusbelysning med hög hållbarhet och kvalitet

För att säkerställa hög kvalitet och hållbarhet testas all belysning i LightsOns egen testträdgård i Strömstad. Där finns Sveriges tuffaste klimat med saltstänkta vindar och kraftiga temperaturskillnader. Det garanterar att belysningen kommer att hålla i många år när du har installerat den och du får två års garanti på alla komponenter.

Du känner direkt kvaliteten när du håller produkterna i handen. I stället för plast använder LightsOn sig av aluminium och kablarna är av riktigt gummi som tål väder och vind i år efter år, till skillnad från plastledningar som blir spröda, spricker och släpper in fukt, inte sällan med kortslutning som följd.

Tack vare de väl dimensionerade gummikablarna sjunker också motståndet, resistansen. Det gör att alla lampor lyser lika starkt, oavsett om de befinner sig först eller sist i installationen.

Den bärande idén bakom LightsOns produkter är att installationen ska gå så snabbt och enkelt som möjligt och samtidigt göra så liten åverkan på trädgården som möjligt. Så glöm allt vad grävmaskiner och nyanläggning av gräsmattor heter – det enda du behöver är en vanlig spade. Med hjälp av den kan du göra det lilla jack på fem-sex centimeters djup som behövs, sedan lägger du ner kabeln i marken, trampar till – och installationen är klar.

Lätt att lysa upp altanen, trädgården eller garageuppfarten

De flesta lampor och spotlights som ingår i serien sitter på spett. Det gör att de är enkla att flytta om du till exempel plötsligt har en växt som blir större än du trott från början eller om du vill ändra om på din uteplats. Men LightsOn har också så kallade deck-lights som du kan fälla in i ditt trädäck. Faktum är att många proffssnickare och trädgårdsanläggare använder produkterna för att kunna ge sina kunder allt-i-ett-service utan att behöva anlita elektriker.

Eftersom systemet är så enkelt och flexibelt går det också att ändra sig om man upptäcker att man vill förändra något i trädgårdens ljussättning. Plötsligt har man kanske ett träd eller en buske som blivit ännu snyggare än den där första som man valt att ljussätta, eller kanske har den växt som ursprungligen varit belyst helt enkelt dött.

Vill du lysa upp en uppfart eller trädgårdsgång finns det pollare i en mängd olika utföranden och det ingår också ren dekorationsbelysning i form av exempelvis stenar eller pinnar i sortimentet.

I produktserien finns flera olika transformatorer att välja på. Vilken du ska välja beror på hur stor trädgård du har och hur mycket belysning du vill koppla in. Det är enkelt att förstå genom att kika på kartongerna eller i katalogen, men är du tveksam så får du givetvis hjälp av vår personal.

Läs mer om Utomhusbelysning här samt ta del av våra instruktionsfilmer hur du kopplar 12volts belysning.

Posted in Altan, belysningTaggar:

Kontakta oss