Plåt för både tak och fasad

20 maj, 2020

Alla hus behöver någon form av plåt. Det är en självklarhet om du tänker använda plåt som tak eller fasadmaterial, men du behöver även plåt för att leda bort vatten från huset.

Takplåt och väggplåt i olika profiler

Både tak- och väggplåt finns i olika profiler och kulörer. Det finns plåt som ser ut som takpannor, det finns plåt som läggs med bandtäckning och faktiskt nya system som ser ut som bandtäckning men som i princip är färdiga moduler som läggs på plats med ett klicksystem – enklare kan det knappast bli!

Valet av takplåtsprofil kommer an på hur stor bärighet som behövs. Det finns till och med fribärande plåt upp till tio meter. I princip är plåt mer bärande ju tjockare den är. Och ju tjockare ytbehandling den har, desto längre håller den.

10 års garanti på plåt

På Borgunda Bygghandel lämnar vi tio års garanti på våra standardprodukter, men det går alltid att välja till material med längre garantitid. Här kan du också välja på många olika kulörer, vi har 18 olika, vilket gör att du lätt hittar den färg du vill ha.

Lejonparten av den plåt som vi säljer, används till ekonomibyggnader av olika slag, allt från maskinhallar till stall, förråd och garage. Plåt är ett relativt billigt material som dessutom går fort att lägga, vilket gör det väl ägnat till större byggnader.

Antikondensskydd till takplåten

All plåt kan läggas med antikondensskydd, textilfibrer som håller fast de små kondensdroppar som bildas där värme möter kyla. Men man kan också använda klassisk antikondensduk, vilket är både populärt och smidigt. Kondensduken går att få i speciallängder, liksom nästan all plåt. Bredden ligger dock alltid fast.

Plåt är ett måste kring eventuell skorsten eller ventilation som finns på taket. Hängrännor och stuprännor av plåt fyller en av husets viktigaste funktioner, nämligen att leda bort vatten från huset.

Med hjälp av rännor, rör och böjar kan allt regn och allt smältvatten som hamnar på taket ledas ner i dagvattensystemet och bort så att huset hålls torrt, friskt och sunt.

Läs mer om Tak och Fasadplåt här

Byggprofiler – lokalt företag i Tråvad

Byggprofilers produkter kännetecknas av kvalité, montagevänlighet, miljötänk och levereras med en hög servicekänsla.
Ett modernt produktionssystem, en flexibel och lyhörd organisation och ett eget leveranssystem med fasta turer gör det möjligt för exakta leveranser av dina produkter.

Alla Byggprofilers produkter följer marknadens krav och är CE-märkta.

Eftersom Byggprofiler tar fullt ansvar för materialet och lämnar generösa garantier, kan man med säkerhet känna en trygghet att man får högkvalitativa produkter som håller genom generationer.

Posted in fasadplåtTaggar:

Kontakta oss