Takplåt och väggplåt

Plåt för både tak och fasad

Alla hus behöver någon form av plåt. Det är en självklarhet om du tänker använda plåt som tak eller fasadmaterial, men du behöver även plåt för att leda bort vatten från huset.

 

Takplåt och väggplåt i olika profiler

Både tak- och väggplåt finns i olika profiler och kulörer. Det finns plåt som ser ut som takpannor, det finns plåt som läggs med bandtäckning och faktiskt nya system som ser ut som bandtäckning men som i princip är färdiga moduler som läggs på plats med ett klicksystem – enklare kan det knappast bli!

Valet av takplåtsprofil kommer an på hur stor bärighet som behövs. Det finns till och med fribärande plåt upp till tio meter. I princip är plåt mer bärande ju tjockare den är. Och ju tjockare ytbehandling den har, desto längre håller den.

10 års garanti på plåt


På Borgunda Bygghandel lämnar vi från tio års garanti på våra standardprodukter, men det går alltid att välja till material med längre garantitid. Samtliga produkter är CE-godkända.

Här kan du också välja på många olika kulörer, vi har 18 olika, vilket gör att du lätt hittar den färg du vill ha, det går även få andra RAL-kulörer på beställning. Vår specialutvecklade polyesterlack för det nordiska klimatet ger byggnaden en vacker kulör i flera decennier.

Lejonparten av den plåt som vi säljer, används till ekonomibyggnader av olika slag, allt från maskinhallar till stall, förråd och garage.

Plåt är ett relativt billigt material som dessutom går fort att lägga, vilket gör det väl ägnat till större byggnader.

Antikondensskydd till takplåten


All plåt kan läggas med antikondesskydd, textilfibrer som håller fast de små kondensdroppar som bildas där värme möter kyla. Men man kan också använda klassisk antikondensduk, vilket är både populärt och smidigt. Kondensduken går att få i speciallängder, liksom nästan all plåt. Bredden ligger dock alltid fast.

Plåt är ett måste kring eventuell skorsten eller ventilation som finns på taket. Hängrännor och stuprännor av plåt fyller en av husets viktigaste funktioner, nämligen att leda bort vatten från huset.

Med hjälp av rännor, rör och böjar kan allt regn och allt smältvatten som hamnar på taket ledas ner i dagvattensystemet och bort så att huset hålls torrt, friskt och sunt.

Läs mer om takavvattning här

Takplåt från Byggprofiler med trygghetsgaranti.

Tak- och fasadplåt med självklara kring-produkter som till exempel lättbalk, taksäkerhetsutrustning och vattenavrinning, det är det enda de sysslar med på Byggprofiler i lilla Tråvad på Varaslätten. Och när man bara gör en enda sak blir man ganska bra på det. Med djupa insikter i hur vardagen fungerar för våra kunder har vi valt att göra saker och ting på lite annorlunda sätt, så de fungerar bättre. Så blir det tryggare för dig!

De använder sig genomgående av högkvalitativa material och har till och med utvecklat ett unikt returpallsystem som skyddar produkterna effektivt under transport och hantering på arbetsplatsen. Nedan ser du deras aktuella plåtprofiler.

I vårt deras sortiment hittar du profiler för de flesta behov och smaker, inklusive de eleganta Parant-taken i klassisk takpannestil.

Takplåt från Borga


Ytskiktet på hallens väggar och tak är en viktig komponent för byggnadens hållbarhet och karaktär. Och Borgas specialitet är just plåt. Sedan 1973 har Borga producerat tak- och väggprofiler med tillhörande beslag, för byggnation av hus och stålhallar.

Deras standardsortiment finns i tolv olika vägg- och takprofiler, i elva kulörer.

Borga utvecklar hela tiden vårt utbud av profiler med tillhörande kulörsystem för att tillgodose marknadens efterfrågan på moderna, snygga och hållbara ytskikt. Nedan ser du deras aktuella plåtprofiler.

Borgas Elegant är ett modernt och funktionellt takalternativi i stålplåt med långlivat färgsystem. Takplåt är en tät och lätt lösning för ditt tak, utan behov av komplicerade undertak. Takpannans låga vikt skapar förutsättningar för en enklare underkonstruktion och därmed ett lägre totalpris på byggnationen.

Takplåt från Borga innebär:

  • En ekonomisk totallösning.
  • Anpassade längder på profilen.
  • Ett brett utbud av standardkulörer.
  • Snabb och enkel montering.
  • Anpassat tillbehörsprogram.
  •  Långa garantitider.
  • Korta leveranstider.

Kontakta oss