Borgunda Bygghandel AB förvärvar mark i Vara kommun

22 oktober, 2020

Borgunda Bygghandel har 2020-10-16 ingått avtal med Vara kommun om rätt att förvärva del av fastigheten Vara Heljeved 2:32. Fastighetsytan är drygt 25 000 m2 med möjligheten att utöka till 30 000 m2. Med sina snart 80 år har Borgunda Bygghandel AB vuxit kraftigt genom befintliga samt förvärvade anläggningar i Skaraborg.

I Oktober 2020 blev det klart att Borgunda Bygghandel AB kommer att förvärva mark för sin nionde anläggning i Skaraborg.

Sedan tidigare finns en stor del av befintliga kunder i detta området, och med den nya etableringen i Vara, kommer vi att tillgodose deras behov ytterligare. Dels genom att komma närmare kunden och dessutom förbättra logistiken, sammanfattar Hans Johansson, VD.

Förvärvet är en del i Borgundas långsiktiga strategi att utveckla samt upprätthålla positionen som Skaraborgs marknadsledande bygghandel och förbli proffsbyggarens förstahandsval. Projektering påbörjas 2021.

“Det är alltid till stor glädje både när företag som redan finns här nysatsar och när nya verksamheter kommer till. Ytterst är det bra service och utbud till våra medborgare parallellt med olika typer av jobb som behövs både i kommunen och runt om vårt närområde. Vi applåderar satsningar från befintliga fastighetsägare och välkomnar nya. Det är på så sätt befintliga verksamheter som exempelvis Borgunda Bygghandel skapar mervärden för våra medborgare. – Gabriela Bosjnakovic, Kommunalråd Vara.”

Borgunda Bygghandel AB är idag etablerade på följande orter: Borgunda, Tidaholm, Falköping, Vinninga/Lidköping, Mariestad, Marbodal Center i Tidaholm, Skövde, Tibro samt det nya förvärvet i Vara.

Frågor hänvisas till VD Hans Johansson,0500 – 44 54 80 alt. [email protected]

Posted in ExpansionTaggar:

Kontakta oss