Rivstart för Stallsiken

Home / Expansion / Rivstart för Stallsiken
Rivstart för Stallsiken

Borgunda Bygghandel i Stallsiken i Skövde växer vidare. Drygt ett år efter invigningen har den nya anläggningen nu kompletterats med bland annat två nya lagerhallar för att möta den ökade efterfrågan på byggvaror.
– Stallsiken har fått ett mycket gott mottagande bland både proffsbyggare och konsumenter, konstaterar vd Hans Johansson.

Den nya anläggningen i Stallsiken i Skövde invigdes i slutet av maj 2016 och har på allvar befäst företagets roll som Skaraborgs största byggvarukedja.
Totalt har nu Borgunda Bygghandel sju anläggningar på olika platser – allt för att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för kunderna.

Hur går det i Stallsiken?
– Försäljningsmässigt ligger vi i nivå med våra högt ställda förväntningar. Glädjande nog har det också visat sig att försäljningsframgångarna i Stallsiken inte på något sätt påverkat försäljningen på andra ställen. Tvärtom blev det nytt försäljningsrekord för till exempel vår anläggning i Borgunda första halvåret i år, förklarar Hans Johansson.

För Borgunda Bygghandel är Stallsiken något av en dröm som nu gått i uppfyllelse. Företaget har länge övervägt en etablering i Skövde, som alltmer kommit att utvecklas till centralort i Skaraborg.

Men det var först när Hans Johansson fick ögonen på den relativt nybyggda fastigheten i Stallsiken som det rätta tillfället dök upp. Efter diskussioner med fastighetsägaren
fick Borgunda Bygghandel möjlighet att förvärva fastigheten som tillträddes vid halvårsskiftet 2015.

KÖK, BADRUM, KAMINER

Under nästan ett års tid byggdes fastigheten om till en modern bygghandel. Bland annat uppfördes ett 450 kvadratmeter stort entresolplan upp inne i butiken med
utställningsytor för kök, badrum, braskaminer, dörrar, fönster, golv, kakel och klinkers.

Utomhus byggdes en virkeshall och tidigare i år uppfördes även två nya lagerhallar om vardera 1 000 kvadratmeter med plats för bland annat listverk, skivmaterial, virke och isolering.

– De nya lagerhallarna är välbehövliga och har kommit till för att kunna ge kunderna ännu bättre och snabbare service.
Innan de var klara har många transporter fått gå från Borgunda. Det har fungerat, men var inte helt optimalt, berätt ar Hans Johansson.

Sedan anläggningen i Stallsiken invigdes har personalstyrkan fördubblats och uppgår nu till ett tiotal personer. Den personliga servicen är en viktig hörnsten i Borgundas koncept som bygger på rätt sortiment, kompetent personal och hög servicegrad.
– Något lågprisvaruhus är det inte fråga om – snarare en bygghandel som vänder sig till kunder med högt ställda krav, som till exempel proffsbyggare, semiproffs och medvetna konsumenter, säger Hans Johansson.

Leave a Reply