Hem  /   Mur & Marksten

Mur & Marksten

25810-Bender-Megastone-150-Rundhuggen-Gra-skarm
Minolta DSC
Minolta DSC
Minolta DSC
Minolta DSC
25853-Palema-Rod-och-Cambridge-skarm
25899-Gilbertssons-skarm
gabiola
Heda-8932_web
Heda-8979_web
Heda-9002_web
Heda-9036_web
Heda-9051_web
Heda-9057_web

Vår leverantör ( Benders ) har ett av marknadens bredaste sortiment av marksten, plattor och mursten. Våra produkter är i huvudsak tillverkade av betong som är ett naturmaterial bestående av grus, sand, cement och vatten.

Passform, slitstyrka och frostbeständighet är självklara egenskaper hos våra produkter. Men vi vill att de ska leva upp till än mer. Att du känner glädje och stolthet när du tittar på din uteplats eller mur är minst lika viktigt för oss. Liksom att produkterna talar till ditt förnuft samtidigt som de är vackra att se på. Därför har vi valt Benders och Bohusgranit som leverantör.

Marksten i betong och natursten

Intresset för marksten ökar för varje år. Många villaägare har upptäckt att det är både vackert och praktiskt med marksten på till exempel garageuppfarten.

-Marksten behöver heller inte bli dyrare än asfalt. Marksten finns i alla prislägen och tack vare den långa livslängden blir totalkalkylen förmånlig på sikt, konstaterar Niklas Solsjö, som arbetar med produkter för mark och tak på Borgunda Bygghandel.

Borgunda Bygghandel samarbetar sedan många år tillbaka med Benders och kan erbjuda ett komplett sortiment av olika markstensprodukter.

-En av de mest populära produkterna är den tumlade markstenen. Samtidigt är det många villaägare med hus i den populära nyfunkisstilen som nu väljer stora, släta plattor, säger Niklas Solsjö.

Många har också upptäckt möjligheten att kombinera marksten i betong med natursten, som ett sätt att skapa en annorlunda utomhusmiljö till en förmånlig kostnad.

-Några trappsteg i råkilad granit, sjösingel på en del av markytan eller gångar av skifferhällar ger trädgården ett både exklusivt och klassiskt intryck, förklarar Niklas Solsjö.

Mer inspiration och information hittar du på bendersmark.se

Instruktioner/Tips från Benders

Här kan du ladda hem generella läggningsanvisningar mm i pdf-format till din dator. De råd och den vägledning som finns på vår hemsida är generell och tar inte hänsyn till individuella förhållanden. Du tar själv ansvar för all användning av information, instruktioner och anvisningar som du hittar på webbsajten.

Läggningsförslag marksten
Lägga Benders marksten
Bygga trappa av sten

Gabioner

GABIOLA® gabioner är lämpade för allt från trädgårdar till stora projekt.

En gabionlösning för din trädgård är ofta ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ för släntstabiliseringar, avgränsningar eller insynsskydd. En trädgårsdgestaltning med gabioner är också ett snyggt inslag i din trädgård, den skapar trivsel och harmoni.

Gabiola® gabioner är punktsvetsade och har en aluminium- och zinklegering som ger ett överlägset korrosionsskydd. Gabionerna levereras i delar som enkelt monteras ihop med tillhörande låsspiraler och distansstag. För att spara delar byggs gabionburarna ihop med gemensamma skiljeväggar, lock/bottnar och låsspiraler. Åtgången av delar räknas ut för varje projekt individuellt.

Inbyggd belysning

Numera finns även möjlighet att använda gatsten och marksten med inbyggd belysning som dekoration i till exempel garageuppfarten eller muren. Det finns både så kallade ”glasstenar” och vanliga markstenar med inborrade led-lampor. Borgunda Bygghandel kan stå till tjänst med att borra in belysning i de flesta betongprodukter.

Tänt är det här
Tänt är det här

Håll höst- och vintermörkret på avstånd med belysning från In-Lite.

Snyggare Stenmur
Snyggare Stenmur

Ogräsfritt med fogsand eller stenmjöl
Ogräsfritt med fogsand eller stenmjöl

Nu kan du äntligen säga farväl till ogräs mellan stenplattor och gatstenar!

Snörasskydd
Snörasskydd

Hur mycket snö det blir i vinter vet vi inte, men vi kan vara säkra på att det kommer snö förr eller senare. Då kan det vara bra att ha snörasskyd på taket för att slippa oväntade takras när vädret slår om. Borgunda Bygghandel är återförsäljar [...]

QuikFit takrännerensare
QuikFit takrännerensare

QuikFit takrännerensare från Fiskars gör det mycket enklare att göra rent takrännorna. Så här års är de oftast fulla med multnande löv och annan smuts som samlats under året. QuikFit inklusive teleskopskaft finns hos Borgunda.Stort intresse för natursten
Stort intresse för natursten

Intresset för natursten ökar. Många använder natursten som komplement till marksten i betong och upptäcker hur exempelvis några trappsteg i råkilad bohusgranit eller skifferhällar kan...

Benders satsar på Bohus Granit
Benders satsar på Bohus Granit

Bohusgranit används sedan århundraden till murar, gatstenar, kantstenar, fasader, bänkar, stolpar, trappor och offentliga konstverk. Sedan förra året är utvinningen...

Våra leverantörer