Mur & Marksten

Benders Marksten med mur framför

Vår leverantör ( Benders ) har ett av marknadens bredaste sortiment av marksten, plattor och mursten. Våra produkter är i huvudsak tillverkade av betong som är ett naturmaterial bestående av grus, sand, cement och vatten.

Passform, slitstyrka och frostbeständighet är självklara egenskaper hos våra produkter. Men vi vill att de ska leva upp till än mer. Att du känner glädje och stolthet när du tittar på din uteplats eller mur är minst lika viktigt för oss. Liksom att produkterna talar till ditt förnuft samtidigt som de är vackra att se på. Därför har vi valt Benders och Bohusgranit som leverantör.

Marksten i betong och natursten


Intresset för marksten ökar för varje år. Många villaägare har upptäckt att det är både vackert och praktiskt med marksten på till exempel garageuppfarten.

-Marksten behöver heller inte bli dyrare än asfalt. Marksten finns i alla prislägen och tack vare den långa livslängden blir totalkalkylen förmånlig på sikt, konstaterar Niklas Solsjö, som arbetar med produkter för mark och tak på Borgunda Bygghandel.

Borgunda Bygghandel samarbetar sedan många år tillbaka med Benders och kan erbjuda ett komplett sortiment av olika markstensprodukter.

-En av de mest populära produkterna är den tumlade markstenen. Samtidigt är det många villaägare med hus i den populära nyfunkisstilen som nu väljer stora, släta plattor.

Många har också upptäckt möjligheten att kombinera marksten i betong med natursten, som ett sätt att skapa en annorlunda utomhusmiljö till en förmånlig kostnad.

-Några trappsteg i råkilad granit, sjösingel på en del av markytan eller gångar av skifferhällar ger trädgården ett både exklusivt och klassiskt intryck.

Gabioner


GABIOLA® gabioner är lämpade för allt från trädgårdar till stora projekt.

En gabionlösning för din trädgård är ofta ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ för släntstabiliseringar, avgränsningar eller insynsskydd. En trädgårsdgestaltning med gabioner är också ett snyggt inslag i din trädgård, den skapar trivsel och harmoni.

Gabiola® gabioner är punktsvetsade och har en aluminium- och zinklegering som ger ett överlägset korrosionsskydd. Gabionerna levereras i delar som enkelt monteras ihop med tillhörande låsspiraler och distansstag. För att spara delar byggs gabionburarna ihop med gemensamma skiljeväggar, lock/bottnar och låsspiraler. Åtgången av delar räknas ut för varje projekt individuellt.

 

Instruktioner/Tips från Benders


Här kan du ladda hem generella läggningsanvisningar mm i pdf-format till din dator. De råd och den vägledning som finns på vår hemsida är generell och tar inte hänsyn till individuella förhållanden. Du tar själv ansvar för all användning av information, instruktioner och anvisningar som du hittar på webbsajten.

Läggningsförslag

Här hittar du läggningsförslag på olika mönster man kan ha på marksten.

Läggningsinstruktioner

Här hittar du instruktioner på hur du ska lägga marksten på bästa sätt.

Skötselinstruktioner

Skötselinstruktioner för dina markstenar.

Trappbyggnation

Tips på hur du gör en trappbyggnation.

Nyheter kring Benders

Benders

Stort intresse för natursten

Intresset för natursten ökar. Många använder natursten som komplement till marksten i betong och upptäcker hur exempelvis några trappsteg i råkilad bohusgranit eller skifferhällar kan

Läs mer »
Benders

Benders satsar på Bohus Granit

Bohusgranit används sedan århundraden till murar, gatstenar, kantstenar, fasader, bänkar, stolpar, trappor och offentliga konstverk. Sedan förra året är utvinningen

Läs mer »

Kontakta oss