Isolering

Behagligt inomhusklimat med bra isolering

Bra isolering innebär inte bara behagligt inomhusklimat. Bra isolering kan faktiskt spara in på byggkostnaderna och miljön också. För ju bättre isoleringen är, desto tunnare kan isoleringsskiktet vara. Då kan även väggarna hållas tunnare och därmed stjäl de inte yta. Man får helt enkelt ut fler boendekvadratmeter ur grundplattan.

Värme, kyla och ljud

Isolering är en självklarhet för att få ner energiförbrukningen i ett hus och det första man tänker på är förmodligen just att isolering ska bevara värmen på insidan och kylan på utsidan. Men isolering dämpar även ovälkomna ljud. Därför är det alltid en god idé att även isolera innerväggarna i ett hus.

Isolering för tak, väggar, bjälklag eller källare

Hos oss hittar du produkterna som behövs oavsett om du ska isolera, tak, väggar, bjälklag eller källare. Vi har till och med ett säkert och effektivt system för isolering av låglutande tak.

För ytterväggar finns flera olika system, beroende på hur väggarna är konstruerade, men för den vanligaste konstruktionen, träregelstomme, finns ett enkelt system framtaget. Det består av vindskydd, ång- och fuktspärr, klimatskiva samt distanskropp och platsbricka.

Det är lätt att få systemet på plats och man behöver inte oroa sig för fuktskador eller köldbryggor. Allt sådant har experter tagit hand om redan vid konstruktionen av isoleringssystemet. Den som följer instruktionerna har ett garanterat säkert system.

Liknande isoleringslösningar finns för väggar av betong och stålkonstruktion.

 

Isolering av god kvalitet och hög standard

Borgunda Bygghandel har valt Paroc som partner när det handlar om isolering. Det finns flera anledningar till det. Dels finns Parocs fabrik i Hällekis som ligger nästgårds – och det finns ju ingen anledning till att köpa saker långt bortifrån när de finns på nära håll.

Parocs produkter håller förstås även god kvalitet och hög standard, vilket är ett grundkrav för de material som vi vill handla med. Stenull är också ett mycket säkert material som motstår brand och fukt på ett väldigt bra sätt.

Våra Leverantörer

Paroc