Spara energi genom att tilläggsisolera vinden

motverka värmeförlusten

Varm luft stiger uppåt, så om din vind är dåligt isolerad blir värmeförlusten onödigt stor. En isolering av vindsbjälklaget är en åtgärd som kostar relativt lite, och som ger påtaglig lön för mödan med en gång. 

Att tilläggsisolera vinden är inte svårt och det brukar finnas gott om utrymme. I ett dåligt isolerat hus bör vinden vara det första du tar itu med! Men innan isoleringen kan utföras måste en förbesiktning, d v s en okulär besiktning, göras. Detta är särskilt viktigt vid tilläggsisolering av äldre hus så det inte är fukt och mögel.

När du vill isolera vindsbjälklaget finns tre möjligheter; du kan isolera ovanifrån med vindsull eller med skivor alternativt isolera underifrån med skivor.Det går enkelt och snabbt att isolera med PAROC SHT 1, Vindsull. Och resultatet brukar bli det allra bästa. Vindsullen fyller ut varje vrå och formar sig lätt kring bjälkar, skorsten och installationer.

Du kan hyra en av våra Vindsullssprutor för att enkelt sprida ut lösullen.

En villa med direktverkande elvärme, tilläggsisolerar vinden på 150m2 med vindsull, gör en besparing på upp till 20 769 kr per år med en återbetalningstid på 2 år. 

Lösull från Paroc


Lösullsisoleringen PAROC SHT 1 är av obrännbar stenull och används i samband med renovering av vindsbjälklag. Med lösullsisolering kan den som bygger själv åstadkomma ett heltäckande isoleringsskikt utan att anlita en extern entreprenör. 

Den utrustning som behövs för installationen kan hyras av Borgunda. Lösullsisolering av stenull är torr, sjunker inte ihop och krymper inte.

 

Enkelt med vindsullspruta - hyr den hos Borgunda
enkelt att spruta lösull

Vindsullsprutan är en maskin för sprutning av lösull PAROC SHT 1, Vindsull på vindsbjälklag. Maskinen placeras på marken, den medföljande slangen monteras och leds upp på vinden. 

Maskinen matas sedan med lösull. Borgunda har både eldrivna och bensindrivna sprutor för uthyrning. 

Kontakta din säljare för bokning av sprutan.

Behagligt inomhusklimat med bra isolering

Bra isolering innebär inte bara behagligt inomhusklimat. Bra isolering kan faktiskt spara in på byggkostnaderna och miljön också. För ju bättre isoleringen är, desto tunnare kan isoleringsskiktet vara. Då kan även väggarna hållas tunnare och därmed stjäl de inte yta. Man får helt enkelt ut fler boendekvadratmeter ur grundplattan.

Värme, kyla och ljud

Isolering är en självklarhet för att få ner energiförbrukningen i ett hus och det första man tänker på är förmodligen just att isolering ska bevara värmen på insidan och kylan på utsidan. Men isolering dämpar även ovälkomna ljud. Därför är det alltid en god idé att även isolera innerväggarna i ett hus.

Isolering för tak, väggar, bjälklag eller källare

Hos oss hittar du produkterna som behövs oavsett om du ska isolera, tak, väggar, bjälklag eller källare. Vi har till och med ett säkert och effektivt system för isolering av låglutande tak.

För ytterväggar finns flera olika system, beroende på hur väggarna är konstruerade, men för den vanligaste konstruktionen, träregelstomme, finns ett enkelt system framtaget. Det består av vindskydd, ång- och fuktspärr, klimatskiva samt distanskropp och platsbricka.

Det är lätt att få systemet på plats och man behöver inte oroa sig för fuktskador eller köldbryggor. Allt sådant har experter tagit hand om redan vid konstruktionen av isoleringssystemet. Den som följer instruktionerna har ett garanterat säkert system.

Liknande isoleringslösningar finns för väggar av betong och stålkonstruktion.

Isolering av god kvalitet och hög standard

Borgunda Bygghandel har valt Paroc som partner när det handlar om isolering. Det finns flera anledningar till det. Dels finns Parocs fabrik i Hällekis som ligger nästgårds – och det finns ju ingen anledning till att köpa saker långt bortifrån när de finns på nära håll.

Parocs produkter håller förstås även god kvalitet och hög standard, vilket är ett grundkrav för de material som vi vill handla med. Stenull är också ett mycket säkert material som motstår brand och fukt på ett väldigt bra sätt.

Kontakta oss