Lagom varmt både sommar och vinter med isolering från Paroc och tätskikt från T-Emballage

30 december, 2020

Ditt hus ska vara lagom varmt, både sommar och vinter. Men också väl ventilerat utan att vara dragigt eller kännas fuktigt. Därför är det viktigt att vara noggrann med de material som utgör husets klimatskal.

Effektiv Isolering

Stenullsisolering framställs av natursten och är ett naturligt hållbart isoleringsmaterial. Stenen smälts vid hög temperatur och spinns till tunna trådar som därefter härdas och formateras.

I Parocs stenullsfabriker i Hällekis och Hässleholm är produktionsprocessen mycket kontrollerad och produkterna håller en hög och jämn kvalitet med garanterade lambdavärden, som är ett mått på själva materialets värmeledningsförmåga. Ju lägre lambdavärdet är, desto effektivare är isoleringen.

Det ska inte blandas ihop med R-värdet, som ska vara så högt som möjligt och är ett mått på det enskilda elementets isoleringsförmåga, till exempel en hel isoleringsskiva.

Tillsammans med övriga element i en konstruktion, till exempel ytterpanel, ges ett sammantaget U-värde för hela konstruktionen, som kan bestå av en vägg, ett tak eller en hel byggnad. Det värdet ska, liksom lambdavärdet, vara så lågt som möjligt. Det kan till exempel göra underverk att tilläggsisolera en gammal vind, något som gör att husets U-värde sänks.

Stenull är ett fantastiskt energieffektivt naturmaterial som ger en unik kombination av fördelar. Den isolerar inte bara mot kyla och värme, utan också mot ljud. Dessutom är materialet brand- och fuktsäkert och behåller sina egenskaper och dimensioner under hela byggnadens livslängd.
Sedan många år tillbaka hittar du Parocs stenullsisolering i Borgunda Bygghandels butiker. Eftersom det rör sig om närproducerade kvalitetsprodukter är det ett naturligt samarbete för båda parter.

Husets klimatskal

Husets klimatskal i framförallt vägg och tak är avgörande för husets funktion. Det är viktigt att huset är fukt- och vindtätt men har möjlighet att andas så att eventuell tillskjutande fukt kan torka ut på ett effektivt sätt.

När det handlar om husets barriär mot väder är T-Emballage i särklass. Man lämnar inte bara upp till 30 års produktgaranti på enskilda produkter, utan man lämnar också samma långa garanti på produkternas funktion. Företaget är först på den svenska marknaden med att erbjuda en funktionsgaranti för klimatskalet insida/utsida vägg som ingår i en helhetslösning som kallas TESHELL.

Den höga och pålitliga kvaliteten på tätskikten gör att samarbetet mellan Borgunda Bygghandel och T-Emballage har fungerat väl i många år och personalen på Borgunda Bygghandel är väl förtrogen med de olika produkterna som alla håller en hög miljöprofil. Hållbarhet och kvalitet är något som genomsyrar all verksamhet, på alla plan. Det handlar om allt från miljövarubedömningar till rationellt och smart montage av tätskikten.

Att göra rätt från början och använda rätt produkter innebär vinster både för miljön och för dig som kund. Har du till exempel investerat i nya fönster för att spara energi, vill du knappast att de investerade tusenlapparna ska läcka ut för att tätskiktet runt fönstren inte har prioriterats.
Produkterna från T-Emballage utvecklas ständigt och passar för både nybyggnation och renovering oavsett om du är hantverksproffs eller medveten byggkonsument. Med Borgundas butiker i Skaraborg ges befintliga som nya kunder möjligheten att upptäcka fördelarna med T-Emballage’s olika lösningar för tak, vägg, golv och grund.

På Borgunda Bygghandel har vi valt ut riktigt proffsiga och prisvärda produkter så att ditt hem får bästa tänkbara förutsättningar för ett behagligt inomhusklimat. När du använder vindskydd och isolering från oss skapar det inte bara ett trivsamt hem utan också en god ekonomi i det långa loppet.

Posted in Isolering, TätskiktTaggar:

Kontakta oss