Nytt designhandtag från Elitfönster

5 februari, 2013

Elitfönster lanserar designhandtag i samarbete med prisbelönte formgivaren Jesper Ståhl

Sveriges ledande fönsterföretag, Elitfönster, lanserar ett nytt handtag till alla sina Elitfönster ”Original”. Med ”Pure”, som är framtaget av den internationellt prisade formgivaren Jesper Ståhl, vill Elitfönster både höja användarupplevelsen och lyfta fönstret som inredningsdetalj i hemmet.

– Pure är ett är minimalistiskt utformat handtag som blir formintensivt ju närmare man kommer det. Likt en fågelvinge på sätt och vis, säger Jesper Ståhl om det specialdesignade handtaget.

Det nya handtaget från Elitfönster är tillverkat i solitt återvinningsbart aluminium och har ett formspråk som vill förmedla en skandinavisk känsla av enkelhet. Det införs som standard på alla Elitfönster ”Original” och levereras från och med februari 2013.

– Vi ville hitta en form som speglar Elitfönsters själ och det är precis vad Jesper Ståhl lyckats med i sin enkla men smarta design. Pure sätter en unik prägel på våra fönster och har stor betydelse för helhetsupplevelsen av hemmet, säger Ann Cederwall, brand manager Elitfönster.

Jesper Ståhl är industridesigner och driver den egna byrån Jesper Design. Han har lång erfarenhet av att formge produkter som ska stå sig under lång tid och har bland annat belönats med designpriset Designplus 2012 på Ambiente-mässan i Frankfurt.

– Med Pure ville jag vara minimalistisk i designen och göra något som på håll ser diskret ut, som en tunn linje som ligger parallellt med fönsterkarmen, men som blir mer formintensivt när man kommer närmare. Likt en fågelvinge på sätt och vis, säger Jesper Ståhl.

Bakgrunden till designsamarbetet är bland annat de insikter som framkom i Elifönsters trendrapport ”Big Dreams. Small Spaces”. Rapporten lanserades i maj 2012 och ger en unik inblick i dagens boendetrender och vad vi kan förvänta oss av framtidens hem. Den visade bland annat att hemmet är det som imponerar mest på svenskarna och att ljuset är avgörande för att skapa ett hem att trivas i.

Med det nya handtaget lyfter vi fönstrets betydelse som inredningsdetalj och stämningsskapare i det moderna hemmet, säger Ann Cederwall.

Förutom att handtaget Pure levereras monterat på Elitfönster Original så kommer det även säljas separat från 300 SEK. På så sätt kan alla, som vill, montera designhandtag på sina Elitfönster.

Posted in Elitfönster, FönsterTaggar:
Write a comment

Kontakta oss