Ny extrem limserie – hugger på allt, men snäll mot miljön

26 februari, 2013

Esstack är limserien som kombinerar en extrem greppstyrka med förmågan att fästa på så gott som allt, både porösa och täta material. Limmen fungerar såväl ute som inne och är övermålningsbara och väderbeständiga. De klarar fuktiga ytor och miljöer, härdar under vatten och har en livslängd på minst 20 år. Serien är dessutom helt fri från lösningsmedel som isocyanater.

Esstack är en utveckling av ESSVEs tidigare lim, och marknadens första extrema montagelim. Redan föregångaren förvånade många med sin styrka och nu har den alltså blivit ännu starkare. Genom en ”line extention” har man skapat en komplett serie med fyra lim som alla har unika funktioner.

Gemensamt för hela serien är den omedelbara lastbärande förmågan, de extrema slutlastvärdena (upp till ca 30 ton/m2), att de fäster på nästan alla underlag och är fria från lösningsmedel som isocyanater och ftalater. Det gör att de inte luktar illa heller.

– Esstack är en serie som tillsammans fixar 98 % av proffsens alla montagelimsapplikationer, oavsett underlag, väder och tyngd. Limmen är också konsumentvänliga, eftersom de är enkla att använda. Behovet av pålitliga allround-lim är stort, och vi tror därför att Esstack-serien snart kommer att vara marknadsledande i Norden inom sitt segment, berättar Magnus Carlson, kategoriansvarig för lim & fog på ESSVE.

Styrkenivåerna varierar bland de olika limmen, men med tanke på att den ”svagaste”, Esstack CLEAR, har en direkt greppförmåga på 200 kg och ett slutlastvärde på 15 ton, förstår man hur extremt stark den här limserien verkligen är. Seriens värsting är Esstack XTRM och klarar så mycket som 500 kg per m2 direkt.

–Esstack-seriens stora fördel för hantverkarna är att limmen hugger direkt och att man slipper stötta upp limfogen i väntan på härdningstiden. Det sparar förstås mycket tid. När vi har pratat med hantverkarna är det helt klart detta man gillar bäst. De kan jobba vidare med annat och vara mer effektiva, säger Magnus Carlson.

ESSTACK produktfakta:

ESSTACK PRO1– har högsta slutlastvärdet
En utveckling av originalprodukten HT-X, men nu snabbare och med ännu bättre hugg! Det extrema slutlastvärdet på nästan 30 ton/m2 imponerar.

ESSTACK CLEAR – det transparenta limmet
Världsnyhet! Unikt transparent montagelim med direkthugg. En glasklar limmassa istället för den traditionellt vita. Passar överallt där man inte vill att limmet ska synas, perfekt vid montage på glas.

ESSTACK EASY – ett mer lättarbetat lim
Något mjukare konsistens, vilket gör det mer lättarbetat, även i minusgrader. Ett allround-lim för både hantverkaren och hemmafixaren, när man inte har krav på maximalt hugg direkt. Finns i flera färger.

ESSTACK XTRM – klarar 500kg/m2 direkt
Världsnyhet! Marknadens nya värsting som klarar en direkt belastning på ofattbara 500 kg per m2. Det är därmed också det starkaste montagelimmet på marknaden.

Posted in Ess Tack, ESSVE, Montagelim
Write a comment

Kontakta oss