Elit Retro – Gammaldags fönster med toppprestanda

Home / Elitfönster / Elit Retro – Gammaldags fönster med toppprestanda
Elit Retro – Gammaldags fönster med toppprestanda

Ett fönster i gammaldags stil – men med prestanda fullt i klass med ett toppmodernt fönster.

Elitfönster har med Elit Retro lyckats att utveckla ett fönster som förenar gammalt och nytt i en unik konstruktion.
– Det är en utmaning att utveckla ett gammaldags fönster som uppfyller dagens högt ställda krav på funktionalitet, kvalitet och bekvämlighet. Men med Elit Retro har vi förenat det bästa av två världar – utan några som helst kompromisser, säger produktchef Niclas Jacobsson.

Elit Retro är ett sidhängt fönster med profilerad insida och en utsida som klätts med aluminium. Fönstret har treglaskonstruktion och den klassiska stilen framhävs av bland annat genomgående spröjs som framträder på både in- och utsida.

Prestanda är också i klass med marknadens mest energisnåla fönster med ett u-värde (värmeförlust) på 1,2 som genom olika tillval kan förbättras ända ned till 0,9.

– Elit Retro är givetvis ett utmärkt alternativ vid renovering av gamla hus, men passar lika bra vid nybyggnation i gammal stil, säger Niclas Jacobsson.

Det nya fönstret ligger väl i linje med Elitfönsters hantverkstraditioner som sträcker sig mer än 90 år tillbaka i tiden. Numera har företaget ett flertal fabriker och ett brett sortiment av standardfönster i olika modeller och utföranden. Många av de vanligaste modellerna finns dessutom i lager – en garanti för korta leveranstider.

Alla fönster tillverkas av kvistfri furu från svenska skogar och numera förses en stor del av fönstren med aluminiumkläde utsida för att förenkla underhållet och förlänga livslängden. –Den höga kvaliteten gör att vi kan erbjuda generösa garantier, förklarar Niclas Jacobsson.

Leave a Reply