Butiken som rullar ut till kunderna

10 september, 2013

Har du fått slut på spik och skruv på bygget? Behöver du ett nytt sågblad till tigersågen? I så fall kan Jesper Odén på Borgunda Supplies fixa det du behöver. Varje dag åker han runt med sin servicebil till byggarbetsplatserna och förser hantverkarna med de viktigaste förnödenheterna.

-Borgunda Supplies representerar ett annorlunda koncept – åtminstone inom byggbranschen, säger Hans Johansson, VD för Borgunda Bygghandel.
Borgunda Bygghandel har i dag fullsorterade anläggningar på fyra platser i gamla Skaraborg. Med Borgunda Supplies är syftet att öka närvaron på marknaden och komma ännu närmare kunderna.
-Borgunda Supplies ska fungera som en rullande butik. Genom att vi kommer ut till kunden slipper hantverkarna åka ifrån sina arbetsplatser för att hämta det som fattas. Det spar tid och pengar, framhåller Hans Johansson.

Ansvarig för Borgunda Supplies är Jesper Odén som till sitt förfogande har en stor transportbil av märket Opel Movano. Bilen är inredd som en minibutik med hyllor längs sidorna och med ett brett sortiment som omfattar allt från förnödenheter som skruv, spik, bult, sågblad och batterier till personlig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar, hjälmar och varselvästar. Priserna är samma som i butikerna.

-Men sortimentet kan komma att förändras efter hand. Vi kommer att känna oss fram och anpassa oss efter kundernas behov, förklarar han.

De dagliga turerna utgår från Borgunda Bygghandels olika anläggningar, där Jesper Odén på morgonen går igenom med personalen vilka kunder som ska besökas under dagen.

-Vi har många kunder och alla går inte att besöka på en gång. Men ambitionen är i alla fall att hinna med att besöka så många som möjligt, säger han.

Borgunda Supplies har också ett nära samarbete med olika leverantörer. Det innebär att representanter från de olika företagen kommer att delta i besöken ute på byggarbetsplatserna, bland annat för att presentera produktnyheter.

Själv kommer Jesper Odén, som har mångårig erfarenhet av byggbranschen, att också dela med sig av tips och råd om olika produkter och lösningar som kan komma till nytta ute på byggena.

-Min huvuduppgift är inte att vara säljare, utan att ge hundraprocentig service till kunderna, säger han.

Borgunda Supplies startade vid årsskiftet och har redan fått ett gott mottagande bland kunderna, konstaterar Hans Johansson:
-Om det visar sig finnas behov är vi inte främmande för att utöka med fler servicebilar som åker ut till våra byggarbetsplatserna. För oss är det viktigt med ett nära samarbete med våra kunder, säger han.

Posted in Borgunda Supplies, WeDoTaggar:
Write a comment

Kontakta oss