Snabbt och enkelt fönsterbyte med We Do

2 september, 2013

17 medlemmar i Kvarteret Flugans Samhällighetsförening i Södra Ryd kan nu glädja sig åt nya fönster på sina kedjehus och radhus. Fönstren byttes av Borgunda Bygghandel i samarbete med en Byggare i Tidaholm inom ramen för We Do-konceptet.

-Fönsterbytet gick helt enligt planerna. För kunderna var det givetvis smidigt att Borgunda Bygghandel tog ett helhetsansvar för hela arbetet, säger byggaren, som har över 30 års erfarenhet av byggbranschen och är ägare till ett av de byggföretag som Borgunda Bygghandel har avtal med för att utföra arbetet inom We Do. Kvarteret Flugans Samhällighetsförening består av sammanlagt 26 kedjehus och 52 radhus som byggdes på 1970-talet. Fönstren i husen var därmed av den gamla typen som måste delas på för att putsas och målas. -Sedan dess har mycket hänt. Inte nog med att dagens fönster är lättare att underhålla. De har också betydligt bättre energivärde och ljudisoleringsförmåga, förklarar byggaren. Våren 2012 tog föreningen en första kontakt med Borgunda Bygghandel som besökte området för att ta mått och sammanställa en offert. Föreningen gick därefter ut med en förfrågan till medlemmarna, varav 17 fastighetsägare gick med i projektet.

En representant  från Borgunda Bygghandel var projektledare. -Vi besökte var och en av fastighetsägarna och gick noga igenom arbetet som skulle utföras. Vissa valde att inte bara byta fönster, utan även dörrar. Efter genomgången fick varje fastighetsägare ett fast pris efter ROT-avdrag samt en preliminär tidsplan, berättar han. Strax efter semestern inleddes arbetet och fyra snickare från Byggföretaget genomförde arbetet i en takt av ett hus per vecka. Efter omkring 12 veckor var allt arbete avklarat.

Alla fönster som monterats är träfönster med aluminiumklädd utsida och försedda med energiglas från Elitfönster. Ett aluminiumklätt fönster är i princip underhållsfritt och har så låga underhålls- och energikostnader att totalkalkylen blir mycket förmånlig. -Fördelen med We Do är att det är enkelt, bekvämt och tryggt. Och om någon mot förmodan skulle bli missnöjd finns vi alltid till hands på nära håll och kan se till att allt blir tillrättat, säger Borgundas representant.

[content_slider height=”auto” animation_speed=”0.5″ effect=”slide” easing=”easeInOutExpo” pause_time=”7.0″ active_slide=”1″ pause_on_hover=”false” touch_control=”false” slides_control=”false” slides_control_hover=”false” arrow_control=”false” arrow_control_hover=”false”]https://www.borgunda.se/wp-content/uploads/2012/10/Webbanner2.jpg[/content_slider]


We Do är ett koncept som utvecklats av Borgunda Bygghandel
i samarbete med Interpares, Sveriges äldsta frivilliga fackhandelskedja. Konceptet bygger på att Borgunda Bygghandel tar ett helhetsansvar för hela processen – från beställning till montering. Kunden har enda kontakt och får allt på en faktura med avdrag för ROT. -Intresset ökar stadigt. Det senaste året har efterfrågan överträffat alla förväntningar, säger Hans Johansson, VD på Borgunda Bygghandel. Fönster är den stora produkten, men kunderna kan även få hjälp med att byta dörrar och garageportar. -Vi undersöker möjligheterna att utöka med fler produktkategorier, som till exempel montering av kök och takläggning, förklarar Hans Johansson. Arbetet inom We Do utförs av ett 15-tal lokala hantverkare som är kontrakterade av Borgunda Bygghandel. -We Do är en garanti för att arbetet blir rätt utfört, på rätt tid och till rätt pris, understryker Hans Johansson.

Posted in Fönster, Tidaholm, WeDoTaggar:
Write a comment

Kontakta oss