Ytterdörrar från Lurs tillverkade i Bohuslän

31 augusti, 2021

Har du klivit in i Borgunda Bygghandels nya butik i Tibro, så har du redan tagit dig igenom en del av Lurs dörrsortiment. Entrédörren är nämligen tillverkad på den lilla fabriken i Bohuslän som har gjort sin storlek till en styrka.

I Lurs fabrik jobbar många duktiga snickare och varje dörr får mycket handpåläggning. Som en av få tillverkare i Sverige gör man till exempel äkta speglar i dörrarna som ingår i traditionsserien, vilket ger äkta djup i dörren från både in- och utsidan.
Det uppskattas inte minst av dem som renoverar gamla hus. Men det finns många andra modeller att välja på för dem som vill ha något av mer modernt snitt.

Lurs vinnlägger sig om kvalitet ner i minsta detalj. Ädelträdörrarna utförs i fanér som korslimmas i tre lager vilket ger en extremt hållbar konstruktion som motverkar att dörren slår sig.

Karmpluggarna görs alltid i samma färg som dörren liksom distanserna i glasen. Att samarbeta med Borgunda Bygghandel känns därför naturligt för Lurs, eftersom man vet att kunderna uppskattar det.

Tack vare en mindre kostym och skickligt yrkesfolk kan Lurs göra det mesta när det handlar om speciallösningar. Även när det handlar om de ordinarie serierna så finns det storflexibilitet när det handlar om att exempelvis ta bort spröjs, flytta på glas och annat.

Alla dörrar är uppbyggda av dubbelt ramträ och de färdiga dörrarna målas med tre lager färg. Det gör att Lursdörren vågar lämna fem års garanti på dörrarna, inklusive kulören, förutsatt att dörren sköts på rätt sätt. Och trenden i dag går mot dörrar med mer färg.

Standardmått anges ofta i s.k. modulmått i dm, vilket är det samma som minsta öppningsmått i väggen. Verkliga karmyttermåttet är alltid något mindre än modulmåttet på de flesta dörrar, ytterdörrar och pardörrar. Kontrollera att du kan använda standardstorlek och att det blir lagom drevmån för exempelvis era pardörrar.

Högerhängd eller vänsterhängd dörr, eller kanske pardörr? Hängningen räknas alltid utifrån på en utåtgående dörr. Tänk även på var den starkaste blåsten kommer ifrån. Det är ju alltid besvärande med en dörr som blåser upp när man öppnar.

Stor eller liten glasöppning? Om jag väljer en stor glasöppning kanske det behövs ett glas som skyddar mot insyn.

Posted in Dörrar, LursTaggar:

Kontakta oss