Fönster och dörrar från svenska leverantörer

10 september, 2021

Husets själ och hjärta kallas de ibland, husets fönster och ytterdörr. Olika fönster har förmågan att ge ett hus helt olika uttryck och detsamma gäller ytterdörren:
Den kan vara mjuk och inbjudande, pampig eller lantlig, med eller utan färg…
Men fönster och dörrar bidrar också till att hålla inomhusklimatet behagligt, utan kyla, drag och fukt.

Elitfönster

På Elitfönsters stora lager finns 3000 olika modeller att tillgå, men om du inte hittar det du vill ha, går det faktiskt att lösa genom specialtillverkning vid behov, tack vare kunniga och skickliga medarbetare. Oavsett vilken modell eller vilket material du väljer kan du vara säker på att det håller i många år, trots det ofta bistra nordiska klimatet.

Elitfönster har funnits sedan 1924 och har genom åren visat att man kan tillverka kvalitetsfönster som verkligen håller trots stora påfrestningar. Fönsterglaset går att få i många olika utföranden, till exempel ljudreducerande, smutsavvisande, insynsskyddande, eldfast eller säkert mot eventuella inbrottsförsök eller fall från hög höjd genom glaset.

Läs mer om Elitfönster

Elitfönster lämnar upp till 30 års rötskyddsgaranti på sina fönster. Elitfönster tillverkas i Lenhovda och Vetlanda, baserad på svenskt virke. Virket består till huvuddelen av Norrlandsfura av rätt kvalitet som företaget impregnerar självt och sedan målar tre gånger med oljebaserad färg.

Diplomat

Hos Borgunda Bygghandel hittar du även ytterdörrar av märket Diplomat som tillverkas i småländska Bankeryd, i en av Europas modernaste dörrfabriker.
Även här finns ett stort modellprogram med brett sortiment och möjlighet att specialbeställa. Genom Borgundas samtliga anläggningar får du tillgång till ett mycket generöst utbud.

Läs mer om dörrar från Diplomat

Diplomat lämnar 20 års formgaranti på sina dörrar.

NorDan

Ju mer det blåser, desto tätare blir skjutdörrarna från NorDan. De löper nämligen på utsidan. De extremtäta dörrarna visar hur en detalj kan vara avgörande för funktionen och är också ett tecken på en lyckad strategi där målet är att vara ledande när det handlar om utveckling, i alla led.

Det snart 100-åriga företaget kan presentera en rad olika starka varumärken när det handlar om fönster och dörrar i flera olika material som trä, aluminium och pvc. Genom Tanum, NTech och Kvillsfors har man en lång kvalitetstradition att falla tillbaka på och man garanterar det hantverk man levererar.

Samtidigt ligger man i framkant i utvecklingen, vare sig det gäller modern design, miljö eller digitalisering. Nordan är också ledande när det handlar om att förse produkterna med miljödeklarationer. Kärnan i produkterna är konstruktionen av trä. NorDan tar sitt miljöansvar bland annat genom att använda virke från hållbara skogsbruk och man impregnerar det på ett skonsamt och effektivt sätt för att skapa hållbara produkter i dubbel bemärkelse.

Hand i hand med miljöarbetet går innovationen, som är ett av NorDans viktigaste fokusområden. Genom funktionell design skapar man stora möjligheter för skräddarsydda lösningar så att du som kund kan få den bästa lösningen för just dig. NorDan utvecklar också nya material och produktionsmetoder, ett exempel är cirkelformade fönster i helt återvinningsbart biokompositmaterial som skrivs ut i 3D-skrivare.

Partnerskapet mellan Borgunda Bygghandel och NorDan bygger på god kommunikation och välordnad organisation, både sinsemellan och internt. Då Borgunda Bygghandel finns runt om i hela skaraborg innebär det positiva effekter som också kommer leverantörer och kunder tillgodo.

Läs mer om dörrar & fönster från NorDan

.

Svenska Fönster

Frågar du någon i Edsbyn så är det bara Hälsingefuran som riktigt duger till att göra fönster av. Det har Svenska Fönster gjort sedan 1946. Allt virke som används kommer från trakterna kring Edsbyn, i en radie på cirka 10-15 mil. Hälsingefurans trä är hårt med få kvistar och innehåller mycket kåda, som är naturens egen impregnering. Hos Borgunda Bygghandel hittar du både fönster och altandörrar från fabriken som faktiskt är norra Europas största fönsterfabrik.

Det som utmärker Svenska Fönsters produkter handlar mycket om utseende och funktion, till exempel de rundade profilerna på insidan. Många fönster är Svanen-märkta och Svenska Fönster tar miljöarbetet på djupaste allvar. All färg och impregnering som används i produktionen är vattenburen, vilket gör att fönstren inte släpper ifrån sig lösningsmedel.

Träspill från fabriken används för att värma upp anläggningen, askan återförs till skogen, glasspill blir till glasull som används vid fönstermontering och den tuffa miljöpolicyn uppdateras ständigt.

Svenska Fönster uppskattar samarbetet med Borgunda Bygghandel. Ordning och reda, hög kvalitet och medvetna kunder är värden som gärna lyfts fram.

Läs mer om Svenska Fönster

Att investera i nya fönster eller en ny ytterdörr gör man inte så många gånger i livet, så det är viktigt att det blir rätt. Hos Borgunda Bygghandel finns ett varierat utbud av svensktillverkade kvalitetsfönster och dörrar som ger dig alla möjligheter att välja det som passar just dig och ditt hus.

Posted in Dörrar, Elitfönster, Fönster, SP Fönster, TanumTaggar:

Kontakta oss