Vi finns för Skaraborg

10 augusti, 2023

BORGUNDA BYGGHANDEL STORSATSAR MELLAN VÄNERN OCH VÄTTERN 

 ”Alla” i Skaraborg känner till Borgunda Bygghandel – små och stora byggföretag, hantverkare, lantbrukare och hemmasnickare. 

– Vi är till för skaraborgarna. Vi har kompetensen att vara med i våra kunders projekt från ax till limpa. Allt som behövs för att bygga finns hos oss. 

säger Hans Johansson, VD och ägare i tredje generationen.

Det började med en enkel sågbänk och en cirkelsåg 1946 i byn Borgunda söder om Skövde. I början av 1950-talet kom verksamheten igång på allvar när en modern ramsåg installerades. Snart tillkom tryckimpregnering av virke – då en stor nyhet – och på 1980-talet öppnades den första filialen i närliggande Tidaholm. 

Rivstart för Borgunda i Skara 

I dag har Borgunda Bygghandel nio anläggningar mellan Vättern och Vänern. I maj i år var det premiär för Borgunda i Skara, som på senare år blivit ett viktigt logistikcenter i Skaraborg. 

– Det blev en rivstart och vi har tagits emot väldigt väl av kunderna, säger Hans Johansson. 

I Borgunda-koncernen finns också Borgunda Produktion, som tillverkar färdigkapade stommar till skräddar-sydda lösvirkeshus, helt nystartade BSV Produktion, som bygger väggmoduler, exempelvis till radhus och flerbostadshus. Skövdevillan, som projekterar och bygger småhus i Västsverige, är också en del av Borgunda. 

Medan bygghandelns kunder huvudsakligen finns i Skaraborg har Borgunda Produktion hela Sverige – och även Tyskland – som sin marknad. 

Borgunda Bygghandel har sedan många år en butik i Mariestad, där flera stora byggprojekt är på gång, framför allt Volvos batterifabrik. 

Bygger ut i Mariestad 

– Vi kommer att bygga ut vår anläggning och har köpt närliggande mark för detta, säger Hans Johansson. I Mariestad äger vi sedan tidigare också villatomter i flera attraktiva områden, även på närliggande Torsö i Vänern. Vi är med andra ord väl förberedda inför allt spännande som är på gång där. 

– Men vi ska också satsa i Falköping. Vi har köpt Lastbilscentralens gamla fastighet vid infarten från Skövde. Den ger oss fina möjligheter att expandera och ytterligare förbättra vår service i den delen av Skaraborg. 

Posted in Expansion, MariestadTaggar:

Kontakta oss