Borgunda Bygghandel tar klivet till Mariestad

5 augusti, 2014

Borgunda Bygghandel fortsätter sin frammarsch i Skaraborg. Nyligen övertogs JGs Bygghandel i Mariestad, som därmed blir den sjätte anläggningen.

-Nu får vi betydligt större möjligheter att serva våra kunder i norra länsdelen, säger vd Hans Johansson.

Borgunda Bygghandel har de senaste åren växt kraftigt genom förvärv av en rad anläggningar. Under förra året övertogs till exempel Marbodal Center i Tidaholm – en av Sveriges största köksutställningar – samt anrika Klingners Trävaruaffär i Falköping.

I våras blev det så klart att Borgunda Bygghandel även övertar JGs Bygghandel i Nykvarn, utanför Mariestad. Bygghandeln startades av John Gustavsson 1940 och var i familjens ägo fram till mitten av 1990-talet. Under en kort period drevs den av Björn Hoffborn innan den övertogs av Hassle byggvaror – de senaste sex åren under ledning av Michael Lundin.

Borgunda Bygghandel tillträde anläggningen den 1 juli och har nu stora planer för framtiden. Totalt omfattar anläggningen cirka 15 000 kvadratmeter och kommer successivt att genomgå en rejäl förvandling.

I första etappen kommer man bland annat att uppföra fler byggmaterielhallar. Men även en helt ny butik, med ett brett sortiment av olika byggprodukter, inklusive en väl tilltagen avdelning för arbetskläder och personlig skyddsutrustning, kommer att öppnas.

-Den nya butiken kommer att ligga i bottenplanet på det gamla hyvleriet och på andra våningen blir det kontor samt utställningsytor för kök och badrum. Den nuvarande butiksdelen kommer delvis att användas till varmlager, berättar Hans Johansson.

Redan har de första spadtagen för ombyggnationen tagits samtidigt som den befintliga personalstyrkan utökats med fler medarbetare.

-Med den nya anläggningen täcker vi det som tidigare varit en ”vit fläck” för oss på Skaraborgs-kartan. Sedan tidigare har vi många kunder även i den norra länsdelen. Nu har det blivit lättare för dem att ta sig till oss samtidigt som transporterna av byggmateriel ut till kunderna förkortats, sammanfattar Hans Johansson.

Posted in Expansion, MariestadTaggar:
Write a comment

Kontakta oss