Snygg och praktisk karm med många fördelar

Home / Dörrar / Snygg och praktisk karm med många fördelar
Snygg och praktisk karm med många fördelar

Swedoor är störst på svenska marknaden för ytter- och innerdörrar och har gjort sig känt för sina praktiska lösningar och väl genomtänkta detaljer.

Den som vill försäkra sig om en underhållsfri lösning under många år kan med fördel välja den så kallade +Karmen. Det är en karm som tillverkas av noga sorterat virke, helt utan kvistar i målade ytor, och som dessutom fått genomgå en extra målningsprocess för ännu högre lackfinish.

– Det gör att det inte finns någon risk för den missfärgning som annars kan uppstå till följd av de naturliga kvistar som förekommer i träbaserade produkter.

Därmed kan vi lämna hela fem års produktgaranti som även omfattar så kallad ”kvistgulning”, säger Marcus Sandell, som är säljare på Swedoor.

Men att karmen tillverkas av kvistfritt virke har även funktionella fördelar – färre kvistar resulterar i mindre spänningar och ger därmed ökad stabilitet i förhållande till standardkarmar. Den exklusiva känslan förstärks ytterligare genom att karmen är försedd med integrerade mätningslister som dämpar slag och ljudgenomträngning.

– Det gör att hela dörrpartiet uppfattas som både tystare och mer exklusivt, konstaterar Marcus Sandell.

+Karmen finns som lagervara hos Borgunda Bygghandel.

Sedan 2006 ingår Swedoor i amerikanska Jeld-Wen, världens största dörrtillverkare.
I Sverige har Swedoor/Jeld-Wen fabriker i Forserum utanför Jönköping samt i Åstorp, norr om Helsingborg, för tillverkning av allt från lätta innerdörrar till bastanta säkerhetsdörrar.

Leave a Reply