Rätt ventilation ger friskare hus

9 juni, 2015

Nya tuffare krav gäller numera för byggnaders energiprestanda. Från den 1 januari 2021 måste till exempel alla nya  byggnader vara så kallade ”nollenergibyggnader”. Men ju tätare och mer välisolerade hus, desto större betydelse har ventilationen.

– Ett hus måste kunna andas för att det ska bevaras friskt och erbjuda en god och hälsosam bomiljö. Välisolerade hus behöver därför ett effektivt ventilationssystem som renar inomhusluften, säger Christer Edholm, försäljningschef på T-Emballage i Vetlanda.

T-Emballage, vars ursprungliga affärsidé var att leverera förpackningar och emballage till de småländska industri- och sågverksföretag, har i dag ett brett sortiment av systemlösningar för att åstadkomma lufttäta, energisnåla och fuktsäkra byggnader.

ventilationshuvVILPE Tak- och Ventilationshuvar är ett komplett system för frånluftsventilation samt ventilation av bland annat takkonstruktion, kallvind och krypgrund. Produkterna monteras enkelt på egen hand utan specialverktyg och förpackningarna innehåller alla delar och instruktioner som behövs.

På taket bildar produkterna en estetiskt tilltalande helhet och tack vare de många alternativen finns alltid rätt  genomföringsmodell och rätt färg för varje tak. – VILPE Tak- och Ventilationshuvar är en fungerande lösning med garanterad kvalitet.

Produkterna har 10 års färggaranti, 20 års garanti för teknisk funktionalitet och 2 års garanti för takfläktarnas elektriska delar, förklarar Christer Edholm.

Tak- och ventilationshuvarna har använts framgångsrikt under 30 år i hårdast tänkbara nordiska klimat. De är långlivade och klarar extrema väderförhållanden med vatten, snö, köld och sol.

De tillverkas av återvinningsbar, genomfärgad och uv-skyddad polypropenplast, ett rostfritt och korrosionsbeständigt  material som klarar temperaturer på –30 grader till +80 grader och kortvariga temperaturer på –40 grader upp till +120 grader.

Posted in Fuktskador, IsoleringTaggar:
Write a comment

Kontakta oss