Praktiska och snygga arbetskläder på jobbet

3 december, 2020

Funktionella och snygga arbetskläder med DePalma

Arbetskläder ska självklart vara funktionella, men varför inte fräcka också? Den frågan ställde sig DePalma, ett ungt företag med en bakgrund från modebranschen.

Det är svårt att inte falla för kollektionerna med funktionella och välgenomtänkta plagg som dessutom sticker ut och överraskar med sin stil.
DePalmas kläder hämtar sin inspiration från streetware och lifestyle och har snabbt blivit favoriter hos både proffs och privatkunder. Företaget växer så det knakar.

Varumärket har sitt ursprung i den amerikanska garage-kulturen och många skaraborgare tilltalas av stilen som är en hyllning till människor som sätter stolthet i sitt arbete och vågar sticka ut.

En tydlig favorit är arbetsbyxan Boss som tog två år att utveckla. Den tillverkas i slitstark polyester/canvasmix och har paneler i 4-vägsstretch, förböjda knän och plats för knäskydd i två olika nivåer. De går att få i både blått, svart och den nya färg som DePalma har introducerat på den svenska marknaden: Tobacco.

Färgen togs ursprungligen fram efter önskemål från den amerikanska hantverkseliten när Levis skulle utveckla sin första snickarbyxa. Färgen håller sig snygg länge och döljer fläckar av kåda, sågspån och damm.

Funktionaliteten hos plaggen finns hela tiden där, men i stället för att framhäva den, försöker DePalma nästan gömma den i stället. När det gäller DePalmas kläder ser man i första hand något som är snyggt, ofta tar det en stund innan man förstår att det faktiskt rör sig om arbetskläder. Det är tydligt att DePalma är ett företag som tycker det är roligare med kläder än med skruv och infästning, för att uttrycka det enkelt.

Hållbarheten hos plaggen är viktigt, både för varje enskild användare och för planeten som helhet. Kvalitet som står sig mot slitage är en genomgående egenskap hos kläderna. Därför har till exempel alla arbetsvästar i klassiskt snitt av bomull, blixtlås av metall.

När Borgunda Bygghandel nu expanderat till Tibro, gör man det tillsammans med DePalma som även finns i övriga butiker, som med design och stil rockat om rejält i den nya hantverksgenerationens garderob.

Läs mer om arbetskläder här

Posted in ArbetskläderTaggar:

Kontakta oss