Arbetskläder

Hem / Arbetskläder
Arbetskläder
Arbetskläder
Arbetskläder
Arbetskläder
Arbetskläder
Arbetskläder

Arbetskläder och skyddsskor från MASCOT

MASCOT producerar ett brett urval av arbetskläder och skyddsskor av hög kvalitet.

Hitta arbetsutrustning som passar perfekt till dig och din arbetsdag. MASCOT:s sortiment omfattar allt från arbetskläder och skyddsplagg till skyddsskor och tillbehör.

Brett sortiment

Du kommer garanterat att kunna hitta några fina arbetskläder, skyddsskor eller andra plagg i MASCOT:s breda produktsortiment.

MASCOT har i många år levererat skyddskläder, skor och vanliga arbetskläder till alla branscher och företag.

Vårt sortiment vänder sig till hantverkare och arbetande inom service, transport och industri.

Med rätt arbetskläder från MASCOT kommer du att kunna känna dig tryggare på arbetsplatsen.

Kvalitet är det viktigaste för MASCOT, och därför använder vi bra tygkvaliteter från bland annat Tencel®, Coolmax®, Cordura® och många andra.

Gå på upptäcktsfärd i vårt stora sortiment av arbetskläder, skyddskläder, skyddsskor och tillbehör. MASCOT erbjuder de allra bästa produkterna med fokus på komfort, passform, kvalitet och design.

Tested to Work

Vi tillverkar alla våra produkter utifrån vår slogan Tested to Work.

Du hittar inga arbetsbyxor, arbetsjackor, skyddsskor eller annat som inte har provats ut till fullo.

Vi använder oss av laboratorietester, användartester, kvalitetskontroll och mycket annat när vi väljer metervaror till skyddskläder och arbetskläder.

Du kommer omedelbart att märka att MASCOT:s arbetskläder, skyddskläder och skyddsskor är Tested to Work.

Bläddra bland Mascots sortiment här

 

Allt snyggare och proffsigare från Skydda

Den tiden är förbi när ett par gamla avlagda jeans fick duga som arbetsbyxor. Numera finns ett stort utbud av både snygga och funktionella arbetskläder.
-Den som vill ha något riktigt bekvämt plagg väljer att köpa professionella arbetskläder, säger Peter Strandh, försäljningschef på Skydda.

Utvecklingen inom arbetskläder och personlig skyddsutrustning har gått snabbt de senaste åren.
Det har gjort att de flesta hantverkare i dag föredrar att använda plagg som är ”skräddarsydda” för olika arbetsuppgifter.

– För 10–15 år sedan var det vanligt att hantverkaren åkte till jobbet och bytte om till sina arbetskläder, som i många fall var några gamla avlagda fritidsplagg.

Numera tar han eller hon på sig arbetskläderna där hemma och använder dem hela dagen.

Många arbetskläder är så snygga, praktiska och tåliga att de fungerar lika bra på jobbet som på fritiden, konstaterar Peter Strandh från Skydda.

– Tekniskt har produkterna utvecklats enormt de senaste åren. Ett hörselskydd exempelvis bestod tidigare av ett par kåpor eller öronproppar. Numera finns hörselskydd som är försedda med utrustning för internkommunikation och blåtandskoppling för mobiltelefonen, förklarar Peter Strandh.

Men det som bidragit till det ökade intresset är också den skärpta arbetsmiljölagstiftningen.
Numera krävs att företagen förser sina anställda med nödvändig skyddsutrustning för att uppfylla sitt arbetsmiljöansvar.

– Lagstiftning som tidigare innehöll formuleringar som ”bör användas” har i många fall ersatts med ”skall användas”, konstaterar Peter Strandh.
Men även om det bland hantverkare blivit självklart att utrusta sig med riktiga arbetskläder och skyddsutrustning är det fortfarande många hemmafixare som slarvar med säkerheten.

– Många olyckor går att undvika. Ett gott råd är att använda den skyddsutrustning som finns på marknaden, som till exempel fallskydd och skor med stålhätta, säger Peter Strandh.

Bläddra bland Skyddas sortiment här

Här kan du även hitta våra lagervaror.

 

Smartstore från Mascot

Smart och felfri beställning
Går dina beställningar av ny arbetsutrustning vanligtvis snabbt, enkelt och felfritt? Det gör de garanterat om du beställer via MASCOT® SmartStore.

För större slutanvändarverksamheter
MASCOT® SmartStore är den perfekta lösningen för stora och mellanstora verksamheter som beställer arbetsutrustning till sina anställda med jämna mellanrum. Lösningen är tillgänglig från alla datorer med internetuppkoppling, dygnet runt. Logga in och beställ nya arbetskläder till dig själv eller hela arbetsstyrkan på några minuter.

Enkelt och användaranpassat
Dina nya arbetskläder – med eventuell logotyp, namn och tjänstetillval – skickas direkt till dörren. De kommer i en låda som packats för hand, antingen till företaget eller till privatadressen – allt enligt vad du väljer. Beställningssystemet är mycket användarvänligt. Du kan dessutom få din återförsäljare att lägga varor från andra tillverkare i MASCOT® SmartStore så att du kan beställa all din utrustning på en enda gång.

Skyddsprodukter

Handskar i världsklass

I sortimentet finns allt från hörselskydd och skyddsglasögon till skor och arbetskläder. Vår leverantör har fyra egna varumärken – Cresto, Guide, L.Brador och Zekler – men representerar också ett stort antal andra leverantörer inom området.

Mascot Workwear
Blåkläder
Guide
Lbrador Workwear
Skydda
Jalas
TEGERA
ARBESKO