Hem  /   Arbetskläder

Arbetskläder

Lbrador Arbetskläder
evcdtzosjc2xqxnggo5roa
gcx1hj0rtlsxlakyxgkg
ivho4vf4bji70wmp3myefq
Mascot_Drill
Blue_Mascot
Mixed_Mascot
Svart_Mascot
Varsel_Mascot
Vit_Mascot

Arbetskläder och skyddsskor från MASCOT

MASCOT producerar ett brett urval av arbetskläder och skyddsskor av hög kvalitet.

Hitta arbetsutrustning som passar perfekt till dig och din arbetsdag. MASCOT:s sortiment omfattar allt från arbetskläder och skyddsplagg till skyddsskor och tillbehör.

Brett sortiment

Du kommer garanterat att kunna hitta några fina arbetskläder, skyddsskor eller andra plagg i MASCOT:s breda produktsortiment. MASCOT har i många år levererat skyddskläder, skor och vanliga arbetskläder till alla branscher och företag.

Vårt sortiment vänder sig till hantverkare och arbetande inom service, transport och industri. Med rätt arbetskläder från MASCOT kommer du att kunna känna dig tryggare på arbetsplatsen. Kvalitet är det viktigaste för MASCOT, och därför använder vi bra tygkvaliteter från bland annat Tencel®, Coolmax®, Cordura® och många andra.

Gå på upptäcktsfärd i vårt stora sortiment av arbetskläder, skyddskläder, skyddsskor och tillbehör. MASCOT erbjuder de allra bästa produkterna med fokus på komfort, passform, kvalitet och design.

Tested to Work

Vi tillverkar alla våra produkter utifrån vår slogan Tested to Work. Du hittar inga arbetsbyxor, arbetsjackor, skyddsskor eller annat som inte har provats ut till fullo. Vi använder oss av laboratorietester, användartester, kvalitetskontroll och mycket annat när vi väljer metervaror till skyddskläder och arbetskläder. Du kommer omedelbart att märka att MASCOT:s arbetskläder, skyddskläder och skyddsskor är Tested to Work.

Bläddra bland Mascots sortiment här

Smartstore från Mascot

Smart och felfri beställning
Går dina beställningar av ny arbetsutrustning vanligtvis snabbt, enkelt och felfritt? Det gör de garanterat om du beställer via MASCOT® SmartStore.

För större slutanvändarverksamheter
MASCOT® SmartStore är den perfekta lösningen för stora och mellanstora verksamheter som beställer arbetsutrustning till sina anställda med jämna mellanrum. Lösningen är tillgänglig från alla datorer med internetuppkoppling, dygnet runt. Logga in och beställ nya arbetskläder till dig själv eller hela arbetsstyrkan på några minuter.

Enkelt och användaranpassat
Dina nya arbetskläder – med eventuell logotyp, namn och tjänstetillval – skickas direkt till dörren. De kommer i en låda som packats för hand, antingen till företaget eller till privatadressen – allt enligt vad du väljer. Beställningssystemet är mycket användarvänligt. Du kan dessutom få din återförsäljare att lägga varor från andra tillverkare i MASCOT® SmartStore så att du kan beställa all din utrustning på en enda gång.

Allt snyggare och proffsigare från Skydda

Den tiden är förbi när ett par gamla avlagda jeans fick duga som arbetsbyxor. Numera finns ett stort utbud av både snygga och funktionella arbetskläder.
-Den som vill ha något riktigt bekvämt plagg väljer att köpa professionella arbetskläder, säger Peter Strandh, försäljningschef på Skydda.

Utvecklingen inom arbetskläder och personlig skyddsutrustning har gått snabbt de senaste åren.
Det har gjort att de flesta hantverkare i dag föredrar att använda plagg som är ”skräddarsydda” för olika arbetsuppgifter.

– För 10–15 år sedan var det vanligt att hantverkaren åkte till jobbet och bytte om till sina arbetskläder, som i många fall var några gamla avlagda fritidsplagg.

Numera tar han eller hon på sig arbetskläderna där hemma och använder dem hela dagen.

Många arbetskläder är så snygga, praktiska och tåliga att de fungerar lika bra på jobbet som på fritiden, konstaterar Peter Strandh från Skydda.

– Tekniskt har produkterna utvecklats enormt de senaste åren. Ett hörselskydd exempelvis bestod tidigare av ett par kåpor eller öronproppar. Numera finns hörselskydd som är försedda med utrustning för internkommunikation och blåtandskoppling för mobiltelefonen, förklarar Peter Strandh.

Men det som bidragit till det ökade intresset är också den skärpta arbetsmiljölagstiftningen.
Numera krävs att företagen förser sina anställda med nödvändig skyddsutrustning för att uppfylla sitt arbetsmiljöansvar.

– Lagstiftning som tidigare innehöll formuleringar som ”bör användas” har i många fall ersatts med ”skall användas”, konstaterar Peter Strandh.
Men även om det bland hantverkare blivit självklart att utrusta sig med riktiga arbetskläder och skyddsutrustning är det fortfarande många hemmafixare som slarvar med säkerheten.

– Många olyckor går att undvika. Ett gott råd är att använda den skyddsutrustning som finns på marknaden, som till exempel fallskydd och skor med stålhätta, säger Peter Strandh.

Skyddsprodukter

Handskar i världsklass
I sortimentet finns allt från hörselskydd och skyddsglasögon till skor och arbetskläder. Vår leverantör har fyra egna varumärken – Cresto, Guide, L.Brador och Zekler – men representerar också ett stort antal andra leverantörer inom området.

T-Shirt Advanced
T-Shirt Advanced

T-SHIRT Advanced Mascot Art.nr : 17782-945-010

Jacka Advanced i Fyrvägsstretch
Jacka Advanced i Fyrvägsstretch

JACKA Advanced Art.nr : 17001-411-01009 Material : 87% polyamid/13% elastan, 200 g/m²

Hantverksbyxa Advanced med fyrvägsstretch
Hantverksbyxa Advanced med fyrvägsstretch

BYXA Hantverk Advanced Art.nr : 17031-311-010 Storlek : C46-C58 beroende på grenlängd. Byxor med Dyneema®-knäfickor och avtagbara hängfickor, fyrvägsstretch, låg vikt.

Jalas Exalter 9538 Skyddssko
Jalas Exalter 9538 Skyddssko

JALAS EXALTER 9538 Art.nr : 9538 Material : Microfiber, plasmabehandlad textil Storlekar : 36 - 47

Tegera Handske 888
Tegera Handske 888

TEGERA HANDSKE 888 Art.nr : 888 Egenskaper : Ofodrade, läderhandske Storlek : 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Vinterjacka 206P
Vinterjacka 206P

Vinterfodrad. Vatten- och vindtät med bra andasegenskaper och tejpade sömmar. Art.nr : 800044703 Material : 100% nylon. 230 g/m2 Storlekar : XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL

Handskar fodrade 13W
Handskar fodrade 13W

Art.nr : 223604503 Egenskaper : Helfodrade, syntetläder Storlek : 8, 9, 10, 11, 12

Arbesko känga
Arbesko känga

Skyddskänga Arbesko 50692 Varmfodrad skyddskänga med dragkedja på insidan av skaftet. Aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd utan metall. Art.nr : 027970730 Egenskaper : Fodrad, Super8-skinn Storlek : 35-48

Lbrador tröja 660PB
Lbrador tröja 660PB

Art.nr : 80042525 Modell : Lbrador 660PB Huvtröja med kraftig bomull/polyester för bra slitstyrka. 80% bomull samt 20% polyester. 360g/m2.

Mössa Blåkläder
Mössa Blåkläder

Enfärgad, finstickad bomullsmössa. Längd 25 cm. Material: 100% bomull, Interlock. Vikt: 285 g/m²

T-shirt Lbrador 600B
T-shirt Lbrador 600B

Art.nr : 207905159 Material : 100% bomull. 180g/m2 Egenskap : Enzymbehandlad och förtvättad för behaglig känsla.

Arbetsbyxor Lbrador 1042
Arbetsbyxor Lbrador 1042

Art.nr : 800050838 Storlek : C44-C60, D88-D120 Lbrador byxor i kraftig halvpanamaväv för bästa slistyrka.

Guide 46 skyddshandskar
Guide 46 skyddshandskar

Förr fanns arbetshandskar bara i trista, gulaktiga färger. I dag kand de se ut på många sätt och ha nästan vilka färger som helst. De här heter Guide 46 och finns hos Borgunda Bygghandel.

Arbetskläder från L.brador
Arbetskläder från L.brador

Hösten är här och med den mörker och kyla. Du som jobbar utomhus vill givetvis klä dig varmt, bekvämt, snyggt och - inte minst - synligt.

Ge vintern en rejäl känga
Ge vintern en rejäl känga

Finns det något värre än att frysa om fötterna? Se till att du slipper det i Vinter - skaffa ett par riktigt bra kängor!

Kläder för små jobbare
Kläder för små jobbare

Brukar den unga generationen hjälpa till ibland? Då måste de givetvis ha bra arbetskläder! Nu har vi fått in riktigt fina arbetskläder till barn från L.Brador - byxor, hängslen, fleece och T-tröjor med tryck. Kom in och prova!