NTR-A med 20 års rötskyddsgaranti

Tryckimpregnerat

Ska du bygga altan, trädäck eller annat i tryckimpregnerat NTR-A virke?
Här hittar du vårt sortiment Produkter för trallen

Använd rätt trallvirke

Att bygga något själv är inte bara roligt, det ger också en härlig känsla av tillfredsställelse när allt är klart – kanske en altan lagom till studentexamen, midsommar eller något annat härligt sommarkalas.

Men när man har lagt ner sin själ i arbetet och även lagt många timmar på det, då vill man förstås att allt ska hålla länge. Därför är det klokt att välja utgångsmaterial av god kvalitet som står emot tidens tand. Det är sådant material du hittar på Borgunda.
Det handlar inte om några jättestora prisskillnader på att bygga en dålig altan och en bra altan.

På Borgunda bygghandel hittar du svenskt virke och i princip all trall kommer från Dalarna. Ska man köpa furu är det det bästa distriktet.

Där finns helt enkelt perfekta förutsättningar för träden att växa. Där finns de längsta träden med bra kvistar.

Virket vidareförädlas sedan på Borgundas eget impregneringsverk, där allt virke utförs i NTR klass A. Det innebär 20 års rötskyddsgaranti.

Numera har man gått ifrån impregneringsmedel med krom och arsenik och använder i stället det kopparbaserade Wolmanit CX, som faktiskt ger ett ännu bättre skydd än de gamla preparaten.

Det nya medlet uppfyller EU:s krav på hög miljöanpassning och ser man till hela produktlivscykeln är svenskt, tryckimpregnerat virke det bästa miljövalet till altanbygget, enligt en studie från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Medvetna konsumenter som vill ha rakare brädor och hållbara grejor köper kvalitetsprodukter från Borgunda. Då slipper man göra om jobbet sedan.

NTR Tryckimpregnerat virke – Med 20 års Rötskyddsgaranti för konsumenter!

Alla konstruktioner utomhus, i synnerhet de som är fast förankrade i mark och vatten, kräver ett fullgott och garanterat rötskydd.

Endast tryckimpregnering med godkända träskyddsmedel ger virket ett heltäckande skydd i utsatta lägen.

Träolja påstruket med pensel ger bara ett ytligt och kortvarigt skydd eftersom det inte förmår att tränga in i virket.

Borgunda Bygghandel är angelägen om att våra produkter ska hålla hög kvalitet. Garantin gäller i 20 år från inköpstillfället och gäller för rötangrepp, då virket blivit så angripet att det är satt ur sin sakfunktion.

En trall ska fungera som en trall under minst 20 år.

Garantin är maximerad till 100.000 SEK för varje enskild kund och garantitillfälle och förutsätter att man behåller kvittot och garantisedeln. Garantin omfattar träskyddsklasserna NTR A och NTR AB. NTR A = Virke för användning i mark och i kontakt med sötvatten. NTR AB = Virke för användning ovan mark.

Tryckimpregnerat

Vanliga frågor

Nedan finner du vanliga frågor kring impregnerat trä och underhåll.

Varför ska man använda NTR-impregnerat trä?
Hur vet jag att virket är rätt impregnerat?
Måste NTR-impregnerat virke underhållas?
Kan man måla NTR-impregnerat trä?
Trallskruv

Tryckimpregnering made in Borgunda

Det är stora kvalitetsskillnader på tryckimpregnering av trallvirke som säljs på marknaden. Borgunda Bygghandel tryckimpregnerar allt virke enligt de krav som gäller för

Läs mer »

Kontakta oss