Vackra golv hemma

Hem / Vackra golv hemma
Vackra golv hemma
Vackra golv hemma
Vackra golv hemma
Vackra golv hemma

Viktig del av inredningen

Golvet är en viktig del av inredningen. Det ska vara praktiskt, tåla mycket och dölja smuts och damm. Det ska också vara vackert att se på och passa ihop med inredningen. Vackra trägolv/parkettgolv passar nästan överallt i ett hem (utom i våta utrymmen) Praktiska, tåliga och färgglada plastgolv finns för alla slags utrymmen, även för våta utrymmen.

Laminatgolv är ett lättskött, slitstartkt och snyggt material. Textil/heltäckningsmattor, dämpar ljud och gör det varmt och ombonat (utom i kök och våtrum). Tidlösa linoleumgolv i vackra färger är också ett alternativ, utom i våtutrymmen.

Stormönstrat, småmönstrat eller enfärgat?

Oavsett om du väljer mönster och färg som harmonierar med övrig inredning eller om du föredrar ett golv som bryter av, ska du vara noga och alltid välja något du själv tycker om. Stormönstrat, småmönstrat eller enfärgat är också en smaksak. Ett grundtips är att välja enfärgat eller småmönstrat till små utrymmen och stormönstrat till större rum och utrymmen.

Vilken färgskala passar bäst?

Olika färger. Svart eller vitt. Rött eller blått. Ljust eller mörkt. Varmt eller kallt. Färg är en hel vetenskap och att välja färg kan ibland bli det allra svåraste valet. Låna hem prover och se och känn efter vad som passar bäst i just ditt hem. Det är det allra bästa råd vi kan ge. Tala med oss på Borgunda som har prover för hemlån.

Golvvärme

Både trä-, plast- och laminatgolv passar över vattenburna golvvärmesystem. Det är viktigt att hela ytan har jämn temperatur. Max yttemperatur är 27 grader C.

Stoppa smutsen redan i entrén

Oavsett vilket golv du väljer skall du alltid ha en bra avtorkningsmatta både utanför och innanför ytterdörren. Då stoppas smuts och grus redan innan det kommer in. Möbeltassar under stolsben, det är en annan viktig detalj för att skydda golven.

Det ska vara enkelt att städa och att hålla sitt golv snyggt och fräscht. Fråga efter golvvårdsprodukter hos oss på Borgunda. De hjälper till att förenkla, underhålla och förlänga golvens redan långa livslängd!

 

Vinyl

Plastgolv av hög kvalitet är det bästa valet för människor som har höga krav på kvalitet och sinne för unik rumsdesign.

Paradors vinylgolv kännetecknas av en funktionell uppbyggnad och intelligent teknik. Deras klicksystem garanterar en enkel läggning, svällningsskyddade bärplattor ger tillförlitligt skydd mot fukt.

Här ser du Paradors vinyl sortiment.
Sortiment på vinylgolv från Tarkett hittar du här

Laminat

Med leverantörer som har stor erfarenhet och tekniska kunnande kan vi naturtroget få fram autentiska tolkningar av högkvalitativa material i laminat.

Lika individuella som människorna och deras föreställningar om boende är, lika stort är Paradors utbud av många olika laminatgolv.

Här ser du Paradors sortiment på Laminatgolv
Tarketts sortiment hittar ni här

Parkett

Parkett ger dig många möjligheter att skapa en exklusiv inredningsstil redan på golvet.

Paradors parkettsortiment erbjuder ett stort urval av olika produkter. Som en första orientering finns det fem utvalda produktlinjer: Basic, Classic, Trendtime, Eco Balance och New Classics Design Edition.

Paradors parkettsortiment hittar ni här
Utbud på Trägolv från Tarkett hittar ni här

 

Trägolv är naturprodukter av högsta kvalitet som varar i generationer, vilket gör dem miljövänliga. Våra leverantörer ägnar stor omsorg åt att säkerställa råmaterialets kvalitet och ursprung.

De har även marknadens mest ambitiösa miljöprogram och ser till helheten när det gäller tillverkningsprocessen, vilket innefattar energieffektivitet och optimal resurshantering.
De har ett omfattande sortiment som tillgodoser våra kunders olika behov i fråga om utseende, hållbarhet, kvalitet, mångsidighet och prisvärdhet.

Parador
Tarkett
Kährs
Pergo
Baseco

Lägga golv