Vinylgolv gör succé

22 oktober, 2018

Vill du ha ett snyggt golv som är både slitstarkt och behagligt att gå på?
Ta en närmare titt på de nya vinylgolven från Parador. Vinylen läggs lika snabbt och enkelt som ett laminatgolv, men ger en betydligt mjukare känsla.

Parador är ett innovativt företag som tagit hem åtskilliga priser och utmärkelser för sin nyskapande design.

2010 lanserades vinylgolven som fick sitt stora genombrott på marknaden för tre, fyra år sedan.
– De har blivit en succé både på den privata och offentliga sidan. I dag är mer än varannan order ett vinylgolv, förklarar Daniel Ekholm, säljare på Paradors svenska huvudkontor.
Den stora fördelen med vinylgolvet är att det är betydligt mjukare och tystare än ett vanligt laminatgolv. Vinylen går också utmärkt att kombinera med golvvärme och tål att slita
på under lång tid.

– Ett vinylgolv är lätt att hålla rent och är motståndskraftigt mot fukt och kemikalier. Genom att golven har en speciell antibakteriell yta, som gör dem smuts- och bakterieavvisande, är de perfekta för hushåll med till exempel barn, allergiker och husdjur, säger Daniel Ekholm.

De nya vinylgolven från Parador finns i tre serier – Basic, Classic och Trendtime – samt en mängd olika mönster. Golven med trämönster går att få med olika struktur som bidrar till en äkta träkänsla – antingen en yta med traditionell trästruktur eller en grov råsågad yta.

– Många väljer ett vinylgolv där man vill ha en träkänsla, men behöver ett ytskikt med mer slitstyrka och vattentålighet än vanlig parkett kan erbjuda, säger Daniel Ekholm.
Paradors vinylgolv läggs på samma sätt som ett laminatgolv genom att panelerna klickas i varandra. Till skillnad från de flesta andra vinylgolv på marknaden är vinylen monterad på ett stadigt stomme av HDF (High Density Fibreboard) och försedd med ett skikt av kork, vilket gör att det inte krävs någon underliggande stegljudsdämpning.

Posted in GolvTaggar:

Kontakta oss