En stabil och smidig fixkam för plattsättaren

26 oktober, 2018

En stabil, men ändå smidig fixkam med lätt utbytbara blad. En fiffig skruv som snabbt och enkelt förhindrar nivåskillnader mellan kakelplattorna.
Tebo Byggtillbehör har en uppsjö av olika produkter som underlättar byggjobbet.

Tebos historia går tillbaka till 1970-talet då C-G Palmquist var med att utveckla och lansera det så kallade kakelkrysset, en uppfi nning som underlättade för plattsättarna att få rätt bredd på fogarna. Kakelkrysset blev en omedelbar succé och däreft er har sortimentet breddats med allt fler smarta produkter för bygg- och fastighetsmarknaden.

– En av våra främsta styrkor ligger i den innovativa produktutvecklingen. Vi har ett testteam med hantverkare som dagligen använder våra produkter och som bidrar med värdefulla synpunkter
i vårt utvecklingsarbete, säger Martin Palmkvist. Han är vd och representerar andra generationen i Tebo, som har huvudkontor och lager i Rosersberg, norr om Stockholm.

SPRIDER OCH JÄMNAR UT FÄSTMASSAN

En hel del av produkterna har utvecklats på egen hand, medan andra tagits fram genom ett exklusivt samarbete med olika partners runt om i Europa. En av nyheterna är till exempel Fixkam
Switch Set, som används för att sprida och jämna ut fästmassan under kakel. Setet består av ett stabilt handtag samt fem lösa fixkamsblad med tandning.
– Trots att den har lätt utbytbara blad är fixkammen lika stabil som en med fast handtag. Samtidigt tar den minimalt med plats genom att bladen förvaras i den medföljande lådan, förklarar Martin Palmkvist.

En annan smart produkt som nyligen lanserades är Spin Level, som förhindrar att det uppstår nivåskillnader, så kallat fogsprång, vid sättning av kakel och klinkers.
Spin Level består av en gängad plastskruv med en hatt som snabbt skruvas ned och pressar plattorna till exakt rätt nivå.

– Utvecklingen går mot allt större byggkeramik och i dag finns plattor som är upp till tre meter långa. Då är ett nivåsystem som Spin Level ovärderligt för att eliminera nivåskillnader, understryker Martin Palmkvist.

[cmsmasters_portfolio shortcode_id=”ghb2ch1hxk” orderby=”date” order=”DESC” count=”2″ categories=”kampanjkakel” layout=”grid” layout_mode=”perfect” columns=”2″ metadata_grid=”title,rollover” gap=”large” filter=”true” sorting=”true” pagination=”pagination”]

Posted in badrum, Kakel, Klinker, TätskiktTaggar:

Kontakta oss