Vad är ett bra golv?

18 november, 2022

 

Vad är ett bra golv? Frågan besvaras enklast genom att reda ut de krav du ställer. Ska det vara skönt att gå på och varmt? Behöver det tåla fukt? Ska det dämpa ljud eller förstärka akustiken? Och hur ser underlaget ut? Jämnt eller ojämnt? Trä, gips eller sten? Oavsett vilket golv du vill ha hittar du det hos oss på Borgunda Bygghandel eftersom vi samarbetar med de bästa golvtillverkarna i världen.

 

 

 

 

 

Baseco i Sorsele med trägolv av högsta kvalitet

 

 

Besöker man Baseco i Sorsele så har man verkligen prickat kärnan i verksamheten i dubbel bemärkelse. Här, bland gran och fur, har familjeföretaget sitt centrum med produktion av högkvalitetsgolv som bygger på många års erfarenheter och kunskaper lika djupa som de norrländska skogarna.

 

 

Trägolv från Baseco

 

 

Råmaterialet till de massiva furu- och grangolven hämtar man från den svenska skogen. Virket torkas, sågas och hyvlas noggrannt och varsamt innan det vidareförädlas och får sin slutfinish. I Sorsele tummar man aldrig på kvaliteten. Det märks bland annat i den jämna ytbehandlingen och formstabiliteten. Ryktet har spritt sig så långt som till Japan, där man älskar vackra golv som är sköna att gå barfota på och att sitta på. Dit färdas många golv som kommer ut ur fabriken vid Vindelälven.

 

 

Golven och träpanelerna från Baseco efterfrågas även av museer, kyrkor och herresäten. Har du besökt Wasamuseet, Chalmers bibliotek eller Drottningholms slott, har du redan provgått golven från Sorsele. Så om du vill känna högkvalitativt och svenskt trä under fötterna, är det hos Borgunda Bygghandel du ska leta. Baseco väljer nämligen sina återförsäljare lika noggrannt som man väljer ut virket till sina produkter.

Läs mer om Basecos sortiment av trägolv på Basecos hemsida

 

 

Designgolv från Parador med miljö och socialt ansvar som ledstjärna

 

 

Om du gillar design som sticker ut och vågar välja det mindre konventionella, är det högst sannolikt  att du hittar ditt personliga favoritgolv bland Paradors produkter. Företaget har under sina 44 år på Europamarknaden hämtat hem många prestigefulla design-priser, bland annat Red Dot Award, som man faktiskt vunnit flera gånger.

 

 

Man samarbetar med några av världens främsta formgivare som får fritt spelutrymme att ta fram nya, innovativa lösningar präglade av ett personligt uttryck. Fantasifulla dekorer och motiv har förmågan att lyfta upplevelsen av ett rum och kan vara det som definitivt sätter pricken över i.

 

 

Samtidigt är det viktigt för Parador att det yttre går hand i hand med de interna kärnvärdena där miljö och socialt ansvar är starka ledstjärnor.

 

 

Fiskbensparkett från Parador

 

 

Produktionen är förlagd till Österrike, där parkettfabriken finns och Tyskland, där man tillverkar övriga golv, bland annat Modular One, som brukar benämnas som den nya generationens golv. Det är slitstarka golv som även tål mycket vatten. Golven håller sig fina oavsett om man använder rejält med vatten när man tvättar golven och är prefekta för köket, gästtoaletten eller hallen. I Sverige, där vi har för vana att duscha direkt på badrumsgolvet är de inte godkända för bruk i våtrum. Men i Tyskland och andra länder, där man i stället använder duschkabiner, lägger man gärna Modular One till och med i badrummet.

 

 

Golvet byggs upp i flera skikt och blir enormt slitstarkt. Polypropylenytan med sin djupa struktur ger ett levande intryck och går att få i många utföranden: Som trä, betong, granit eller annan sten, med eller utan ornament. Till skillnad från ett naturligt stengolv är dock Modular One ett behagligt tyst golv, utan slammer.

 

 

Paradors slogan Living performance passar väl in i Borgunda Bygghandels butiker och samarbetet bygger på ömsesidig professionalitet och seriositet där man ställer höga krav på kvalitet och hållbarhet.

Här hittar du Paradors fullständiga sortiment på Trägolv, Vinylgolv, Laminatgolv och Modular One.

 

 

Klassiska golv från 100 åriga Tarkett

 

 

I mer än 100 år har Tarkett tillverkat klassiska golv som dessutom är lätta att lägga. I det digra produktsortimentet hittar du såväl elegant parkett i ädelträ som slitstarkt laminat, men också golv av vinyl och textil. Så oavsett livsstil eller plånbok, kan du hitta rätt golv för hemmets alla rum bland de olika kollektionerna.

 

 

I dag finns Tarkett i mer än 100 länder över hela världen, men en gång i slutet av 1800-talet började den svenska delen av historien i ett litet snickeri i Malmö där man tillverkade massiv stavparkett. Produktionen flyttade så småningom till nordskånska Hanaskog, där ek och bok växer runt knuten. Där finns parkettfabriken ännu i dag.

 

 

Under tidens gång har man lanserat en mängd innovationer som förenklat golvläggningen och även förbättrat golvens prestanada, oavsett material. Dagens klicksystem utan lim är ett resultat, de tysta laminatgolven med inbyggd akustikbaksida ett annat.

 

 

Lättlagt Laminatgolv från Tarkett

 

Att du hittar Tarketts produkter när du besöker Borgunda Bygghandels butiker är logiskt. Liksom Borgunda Bygghandel vinnlägger man sig om kvalitet och tar miljöfrågorna på allvar. Ett exempel är återvinningsanläggningen för plastgolv i Ronneby som startade redan 1996. Här återvinns varje år 100 000 kvadratmeter golv. Så rätt golv kan faktiskt minska ditt ekologiska fotavtryck.

Hos Borgunda Bygghandel har du närmast oändliga möjligheter att välja rätt golv till just ditt hem. Om du har hund med riviga klor, barn som spiller färg och mat eller har för vana att parkera cykeln i hallen, blir ditt val annorlunda jämfört med om du har en annan livsstil. Men en sak är säker: Hos oss hittar du miljövänliga kvalitetsgolv som möter dina behov av både funktionalitet och skönhet.

Här kan du läsa mer om golv eller hitta produkterna i vår webshop

 

 

Posted in GolvTaggar:

Kontakta oss