Marbodal Köksnyheter 2013

7 januari, 2013

Nu släpper Marbodal sin kökskatalog med årets nyheter.

Under 2013 är trenden varmare och mer ombonade kök, vilket står i stor kontrast till de senaste årens minimalistiska och sparsmakade kök.

Framöver kommer vi att se mer av övermålade massiva träluckor där ådringen framträder.

Vi kommer också att se material med grövre trästruktur än vi är vana vid. När det gäller kulörer är det fortfarande vitt och matt eller mjuka toner i beige och grått som presenteras i de nordiska länderna.

Men även intresset för mörkare kulörer, som t ex svartbetsade luckor, ökar. Den så populära trenden med kök som hämtat inspiration från industridesignen fortsätter, vilket man bland annat ser i en av Marbodals nyheter – köket Ekerö i svartbets.

 

Cottage – varmt, själfullt och inbjudande

 


Kök: Form Ljusgrå – svanenmärkt

Det här köket bjuder på en inbjudande och öppen kökslösning med gott om ytor för både matlagning och umgänge. Planlösningen innebär att allt alltid är nära till hands. Gott om förvaring i både skåp och lådor. Det generösa hörnskafferiet rymmer det mesta. Detaljer som luckornas ramverk och krysspröjs förstärker den lantliga och varma karaktären.
Bänkskivor i laminat Skiffer rustik, 30 mm. Underlimmad Intra Horizon disko, Mora MMIX K5 blandare, grepp Arn. Thermex fläkt och vitvaror från Siemens.

 

Classic – klassiskt och tidlöst


Kök: Lindö ek kritvit

Tidlösa Lindö, här i vitt men med den genuina trässtrukturen väl synlig. Varje lucka och lådfront är naturligt unik och bildar med vitriner, krönlister och luckornas arbetade ramverk, en stil som aldrig går ur tiden. Skivans rundade kanter och varma stenstruktur tillsammans med ett vackert blåvitt kakel för tankarna till den svenska sommaren.
Bänkskivor i laminat Rustik ljus, 30 mm. Underlimmad Intra Horizon diskho, Mora Inxx blandare med rund pip, grepp Gourmet. Elica fläkt och vitvaror från Husqvarna.

 


Kök: Arkitekt plus ljusgrå – Svanenmärkt

Ett kök med härlig retrokänsla, med ursprunglig funktionell planlösning men med alla moderna funktioner! Stort, rymligt skafferi och många djupa lådor.
Bänkskiva laminat Textil grå med valnötskant, 30 mm. Intra Horizon diskho, Mora MMix K5, grepp Vindel. Husqvarna fläkt och vitvaror.

 

Modern – minimalist med karaktär


Kök: Ekerö svartbets

Ekerös svartbetsade, massiva ekluckor bildar stommen i detta moderna kök. En väl tilltagen bänkskiva i rostfritt, kombinerat med en dito i svartbetsat trä samsas med personliga fynd och ger köket en rejäl skjuts i riktningen Industrial Chic! – en hypermodern samlingspunkt med högsta mysfaktor!
Rostfri diskho Belfast samt bänkskiva i svartbetsat trä, 30 mm. Tapwell EVO blandare, grepp Deco rostfri/svart. Elica fläkt och vitvaror från Siemens.

 


Kök: Ekerö björk – Svanenmärkt

Härligt inspirerande kök som med sina öppna arbetsytor och lättillgängliga förvaring, inbjuder till engagemang runt både matlagning och heta diskussioner! Stor praktisk led-belyst arbetsbänk och bastant köksö, inramad med 25 mm kantlister, blir den centrala samlingspunkten för matglada kreatörer!
Rostfria bänkskivor, 40 mm samt bänkskiva laminat Skiffer rustik mörk, 40 mm i köksön.

 

Posted in Kök, Marbodal
Write a comment

Kontakta oss