Fönster mot Westkusten med Westcoast Windows

Home / Fönster / Fönster mot Westkusten med Westcoast Windows
Fönster mot Westkusten med Westcoast Windows

 Regn, snö, vind och kyla ställer hårda krav på våra bostäder. Med en unik kombination av trä och aluminium erbjuder Westcoast Windows fönster som klarar det nordiska klimatet.

Fönstret är husets svagaste länk, säger David Matiasson, försäljningschef på Westcoast Windows. Varje detalj man förbättrar är av yttersta vikt för att få en bostad med lång livslängd, och det har vi tagit fasta på. Westcoast Windows tillverkar värdebeständiga fönster som ska hålla över tid i tuffa väder.

westcoast windows (1)Westcoast Windows grundades 1995 i Uddevalla, och har sedan starten tillverkat fönster och fönsterdörrar av hög kvalitet. I 20 års tid har företaget producerat sin unika fönsterkonstruktion enligt samma princip; en yttre del av aluminium som står emot tuffa väderförhållanden och en inre del av isolerande trä.

“Våra fönster är konstruerade att tåla en tuff miljö.”

– Underhållsfritt och hållbarhet är våra två ledord. Produkterna är konstruerade i ett tätt system mellan aluminium och trä, vilket inte ska förväxlas med så kallade ale-beklädda träfönster. I princip bygger vi två fönster som sätts ihop till en enhet. Ett i aluminium och ett i trä som sedan sätts ihop på ett sätt som ger maximal diffusionstäthet och formstabilitet. Det gör att fukten inte kan komma in vare sig i fönsterkonstruktionen eller vägglivet vilket helt eliminerar risken för rötangrepp. Grundprincipen har varit densamma sedan starten och tekniken är väl beprövad vid det här laget.

Att erbjuda bra service och anpassa produkterna efter kundens önskemål är också en viktig del av Westcoast Windows affärsidé. – Vi har som paroll att kundens mått är våra mått. Man kan skräddarsy sin beställning hos oss utan att behöva betala extra, vi kan göra fönster i många olika färger, former och tillval. Det ger kunden väldigt stora möjligheter att få fönster som passar huset, samtidigt som man får underhållsfrihet, kvalitet, bra design och värmeisolering på köpet.

Westcoast Windows finns numera i Trollhättan, men kopplingen till västkusten genomsyrar fortfarande verksamheten. – Vårt namn förpliktigar. Våra fönster är konstruerade att tåla en tuff miljö, men man behöver inte bo nära havet för att uppskatta våra produkter. De passar lika bra överallt!

Leave a Reply