Borgundas Gladiator vinnare

Home / Borgunda Magasin / Borgundas Gladiator vinnare
Borgundas Gladiator vinnare
Manfred Edsberg är ett välkänt ansikte för många – inte bara som byggsäljare på Borgunda Bygghandel, utan även som elitbrottare och vinnare av TV4s Gladiatorerna 2016.

Efter fem år som snickare på Pelles Bygg i Falköping och dessförinnan tre år på gymnasiets byggprogram anställdes Manfred Edsberg förra året som byggsäljare hos Borgunda.

– Varför det blev byggbranschen? Det var nog en ren tillfällighet. Men det som fascinerar är att det är ett intressant och
mångsidigt yrke, som kräver både praktiskt handlag och teoretiskt tänkande, förklarar han.

För Borgunda Bygghandel är den personliga servicen och det stora kunnandet viktiga grundpelare i verksamheten och som byggsäljare gäller det att vara påläst och uppdaterad. De kunder som Manfred Edsberg kommer i kontakt med är både privatpersoner och professionella hantverkare som är i färd med att genomföra små och stora byggprojekt.

– Min roll är vara problemlösare och tillsammans med kunden komma fram till en optimal lösning. Professionella byggare har ofta bra koll på vad som behövs medan privatpersoner ofta behöver mer vägledning, säger han. Med utgångspunkt från en skiss eller ritning kan Manfred Edsberg göra en beräkning av materialåtgång och kostnader som presenteras för kunden.

– Vi kan svara för hela processen – från offert till leverans. Med våra egna bilar kan vi köra ut materialet till en låg fast kostnad – enkelt, bekvämt och tidsbesparande för kunden, säger han.

MÅNGÅRIG BROTTARKARRIÄR

Men vid sidan om jobbet på Borgunda Bygghandel har Manfred Edsberg även en karriär som elitbrottare. Sedan femårsåldern är han aktiv i Falköpings Atlet och Brottarklubb och tävlar numera i viktklasserna 75 och 80 kilo med bland annat fem SM-medaljer, däribland ett SM-silver, på meritlistan.

Det var också via klubbkompisen Besnik Shala som han fick tips om TV4-programmet Gladiatorerna.
– Flera brottare har varit med genom åren och Besnik Shala gick själv till fi nål 2014. På vinst och förlust skickade jag in en ansökan och efter inträdesprover på GIH i Stockholm och tävlingsarean i Sundsvall blev jag antagen i konkurrens med 5 000 andra, berättar han.

Under flera helger i november 2015 pågick inspelningarna och att döma av de program som sänts har Manfred Edsberg gett gladiatorerna en hård match, även slagit världsrekord på hinderbanan och dessutom vunnit Gladiatorerna 2016.

– Men det var tufft. Gladiatorerna satsar 110 procent och något fejk är det absolut inte fråga om. Samtidigt har man en fördel av att som brottare vara både smidig, stark och stryktålig. Några skador råkade jag inte ut för, säger han. Manfred Edsberg har nu ambitionen att satsa stenhårt på sin brottarkarriär med en OS-plats som drömmål.

Uttagningen till sommarens OS i Rio de Janeiro är redan klar, men om fyra år kommer en ny chans med OS i Tokyo: – Men det förutsätter i så fall att jag lägger in en ännu högre växel i träningen och så förstås att kroppen håller.

Leave a Reply