Borgunda Bygghandel AB förvärvar majoriteten i Skövdevillan AB

9 december, 2020

Borgunda Bygghandel har efter ett väl utvecklat samarbete nu genom ett av Borgunda Bygghandel’s koncernbolag förvärvat aktiemajoriteten om 70% i det välskötta familjeföretaget Skövdevillan AB som förverkligat husdrömmar under 10 års tid i Skaraborg. 

Skövdevillan AB har idag en omsättning på 60 mkr och räknar med att likt tidigare år växa ( prognos 2021,
76 mkr
). För att kunna möta tillväxten och efterfrågan tas nu nästa steg tillsammans med Borgunda Bygghandel AB som redan idag har ett starkt och förtroendefullt partnerskap med Skövdevillan AB.

”Förvärvet av aktiemajoriteten av Skövdevillan AB görs för att kunna genomföra och ge synergieffekter iom de markområden som förvärvats under senare tid. Det ligger därför i linje med framtidsplanen för koncernen, vi ser stor utvecklingspotential och tillväxt med detta samarbete.” säger Hans Johansson VD/Ägare av Borgunda Bygghandel AB.

”Med en stadigt ökande tillväxt behöver vi ännu mer kapacitet för att möta efterfrågan. Därför väljer vi att ta detta steg nu. Båda bolagen växer bra och det vill vi att de ska fortsätta göra med respektive företags grundvärderingar. 

Tanken är att våra sammanlagda erfarenheter skapar synergieffekter. Storleken gör då att vi fortfarande kan bygga drömvillor åt privatpersoner men vi kommer samtidigt att kunna utveckla projektsidan och kunna bygga radhus, parhus och liknande. Vi drivs av utveckling och just nu är rätt tid för oss att inleda detta samarbete och ta nästa steg.” säger Christian Grane VD/Delägare av Skövdevillan AB.

För Skövdevillans kunder innebär det ingen förändring. Bröderna Henrik Grane, Fredrik Cronberg och Christian Grane finns kvar som delägare, och Skövdevillan kommer att drivas vidare med samma nyckelpersoner och värderingar.

Borgunda Bygghandel AB med koncern omsätter idag 350 miljoner och finns etablerade på följande orter: Borgunda, Tidaholm, Falköping, Vinninga/Lidköping, Mariestad, Marbodal Center i Tidaholm, Skövde, Tibro samt det nya förvärvet  i Vara.

Frågor hänvisas till
VD Borgunda Bygghandel AB, Hans Johansson,
0500 – 44 54 80 alt. [email protected]

VD Skövdevillan AB, Christian Grane,
0500 – 43 40 15 alt. [email protected]

Posted in ExpansionTaggar:

Kontakta oss