Snygga säkerhetsdörrar ger tjuven tuff match

28 augusti, 2017

En säkerhetsklassad ytterdörr som står emot inbrottsförsök – men som ändå är lika snygg som vilken designdörr som helst. Swedoor har tagit fram ett nytt sortiment av ytterdörrar i trä som ger inbrottstjuven en tuff match.

De senaste tio åren har antalet bostadsinbrott ökat med över 50 procent och uppgick under förra året till cirka 22 000 – i genomsnitt över 60 per dag – enligt statistik från Brottsförebyggande rådet.

Endast 5–6 procent av brotten klaras upp och därför finns all anledning för villaägaren att vidta åtgärder för att hålla ovälkomna besökare ute.
Grundläggande är bra lås på fönster och dörrar, men även en bra och stabil ytterdörr. Problemet är att de flesta säkerhetsklassade ytterdörrar
inte alltid är särskilt estetiskt tilltalande.

De är tillverkade i stål och passar sällan till våra ombonade hem. Swedoors nya säkerhetsklassade ytterdörrar i trä och en design som är anpassad till våra hemmiljöer är därför ett välkommet tillskott på marknaden.

Säkerhetsklassningen är utförd enligt standarden EN 1627 RC3 och innebär att dörren står emot ett inbrottsförsök i minst 20 minuter. De flesta modeller i ytterdörrserierna Classic och Function går att få säkerhetsklassade, liksom flera dörrar som är lämpliga att använda som altandörrar.

– Det som är unikt för det nya sortimentet är också möjligheten att sätta in glas i dörrarna. Det ger ett ännu mer hemtrevligt och ombonat intryck, utan att inbrottssäkerheten för den skull försämras, säger Marcus Sandell, säljare på Swedoor.

Posted in DörrarTaggar:
Write a comment

Kontakta oss