Hollywoodfrun Maria Montazami i Byggtagen

Home / Okategoriserade / Hollywoodfrun Maria Montazami i Byggtagen
Hollywoodfrun Maria Montazami i Byggtagen

Det är mycket nu för hollywoodfrun Maria Montazami. Inte nog med att hon är aktuell med en ny säsong av Svenska Hollywoodfruar, lanseringen av sin egen kollektion av väskor och smycken, planeringen av ytterligare en bok och diverse reklamuppdrag. Huset i utkanten av Los Angeles ska också byggas ut med bland annat en jättelik ”walk-in-closet” och ett rum för ”relax”.

Läs om magasinet på Montazamis Blogg

För den svenska TV-publiken har Maria Montazami på bara några år blivit en kändis, inte minst som en av deltagarna i den glamorösa dokusåpan Svenska Hollywoodfruar i TV3. I höst har programmet gått in på sin femte säsong och Maria Montazami är den enda av hollywoodfruarna som varit med ända från starten hösten 2009.
-Programmet har verkligen förändrat mitt liv på ett positivt sätt. Det har öppnat massor av nya möjligheter i Sverige – fast i USA är jag fortfarande relativt anonym. Här lever jag ett vanligt liv som vem som helst, säger hon.
Det är nu 25 år sedan Maria Montazami, född i Västerås, första gången kom till USA för att hälsa på sin syster. Hon stannade kvar och fick jobb som au-pair i en välbärgad familj innan hon anställdes som servitris på Kamran Montazamis restaurang.
-Det var där våra vägar möttes och efter tre år gifte vi oss, berättar hon.

Lyxvilla i Laguna Niguel

Kamran Montazami har för länge sedan lämnat restaurangbranschen och är i dag en förmögen fastighetsmäklare med egen rörelse. Sedan 13 år tillbaka bor de med sina fyra barn i en lyxvilla i Laguna Niguel, strax söder om Los Angeles, några kilometer från Stilla Havet. Huset är uppfört i två plan och har en boyta på totalt 500 kvadratmeter.
Men trots att familjen har både hushållerska och trädgårdsmästare sköter Maria Montazami själv mycket av markservicen under veckorna.

Älskar att laga god mat

-Jag ser till att barnen kommer iväg till skolan, shoppar, sköter bankärenden och lagar mat. Jag älskar att laga god mat. Så även om vi har hushållerska föredrar jag att sköta den biten själv, säger hon.

Men trots väl tilltagna utrymmen i huset har familjen Montazami ändå börjat bli trångbodda.
-Med två vuxna och fyra barn i familjen känner vi att vi behöver mera plats. Det som saknas är framförallt ett rum där barnen kan hänga med sina kompisar, konstaterar hon.
I augusti tecknades kontrakt med en byggfirma som nu ska bygga ut huset med nästan 80 kvadratmeter. Det blir en utbyggnad i två plan med ett ”relaxroom” i anslutning till köket på nedre plan och ett nytt rum till sonen Nicolas samt en jättelik garderob, modell ”walk-in-closet” till Maria Montazami på övre plan.
-Garderoben blir 30 kvadratmeter stor. Det ska bli härligt att få gott om plats och ordning och reda på kläder och skor, säger hon.

montazami_ritningarNio måndagers byggtid

Byggnadsarbetet kommer att pågå i omkring nio månader. Någon gång framåt nästa sommar beräknas den nya delen vara inflyttningsklar.
-Byggfirman sköter allt och anlitar i sin tur vissa specialhantverkare. Men som vanligt gäller det nog att ligga på dem så att de inte tappar intresset efter några månader och ägnar sig åt andra projekt, skrattar hon.
Som framgått av Svenska Hollywoodfruar har Maria Montazami själv ett stort intresse för inredning och anlitas allt emellanåt för ”home-styling” av makens fastighetsobjekt. Vem har inte hört talas om hennes tofsar som hon gärna hänger upp lite här och var?
-Men nu har jag faktiskt inte så många kvar. De flesta har jag gett bort, säger hon.
Inredningsstilen som präglar det egna hemmet beskriver hon som lite ”rustic” och ”old world”, det vill säga klassiskt amerikanskt med mörka träslag och stora maffiga möbler.
-Samtidigt måste det vara funktionellt. Det går ju inte att placera en stor, dum, grön planta mitt på vardagsrumsgolvet, säger hon.
Även den nybyggda delen av huset kommer att gå i samma stil som övriga huset. Ena väggen i det gemensamma allrummet kommer också att förses med vikdörrar som lätt kan vikas ihop för att, som Maria Mantazami uttrycker det, skapa en ”indoor/outdoor-känsla”.
Trots flera decennier i USA klappar Maria Montazamis hjärta fortfarande för Sverige. Flera gånger om året besöker hon släkt och vänner i Sverige och engagemangen i Sverige har inte blivit färre efter succén med Svenska Hollywoodfruar.
Dessutom är hon engagerad i SWEA, en världsomspännande organisation för svenska kvinnor i världen, där Maria Montazami bland annat varit med i styrelsen för avdelningen i Orange County.

Finns det svenska inslag även i din inredning?
-Några dalahästar har jag inte. Men däremot älskar jag fina gardiner, vackra spetsdukar och glas. Det är ju mer svenskt än amerikanskt.

Personfakta/Maria Montazami
Ålder: 46 år
Bor: Lyxvilla i Laguna Niguel, Orange County, Kalifornien
Familj: Maken Kamran, 52 år, fastighetsmäklare, och barnen, Sara, 22 år, Hanna, 19 år, Emma, 15 år och Nicolas, 14 år
Yrke: Entreprenör och TV-kändis
Fritidsintressen: Trädgård, zumba, friluftsliv, vänner
Dold talang: Multitasking (förmågan att hålla flera bollar i luften samtidigt)

Leave a Reply