Guide arbetshandskar tilldelas världens största designpris

Home / Arbetskläder / Guide arbetshandskar tilldelas världens största designpris
Guide arbetshandskar tilldelas världens största designpris

Guides arbetshandskar CPN som skyddar mot skär-, stick- och nålskador är en banbrytande kollektion arbetshandskar med en skyddsnivå som vida överträffar rådande EN-standard. Samtidigt är handskarna smidiga och lätta att använda. Handskarna har hyllats av användare inom bygg, industri, polis och säkerhetsbranschen. Nu tilldelas CPN-kollektionen även den globala utmärkelsen Red Dot Product Design Award för utmärkt designkvalitet.  Det är andra året i rad som Guide tilldelas utmärkelsen Red Dot design Award.

–  Vi har eftersträvat att utveckla handskar med ett så säkert skydd som möjligt samtidigt som de ska behålla sin smidighet och inte upplevas klumpiga, säger Åsa Lindberg Svensson som är sortimentschef för Guide.

Guide CPN är sortimentet som är lösningen på gamla välkända problem där risk för skärskador, punktering av vassa föremål och till och med kanylstick är påtagliga. Lösningen kommer i form av ett material som heter Alycore, en smidig, extremt tunn metallväv som när den placeras lager på lager i våra handskar ger en unik skyddsnivå.

Internationellt designpris för andra året i radFörra året vann Guide den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot design award för sin serie slitstarka och smidiga PU-handskar. En tung utnämning som tidigare år bland annat delats ut till BMW M5 och Volvo FH för Volvo Lastvagnar. Nu har den namnkunniga internationella juryn även i år utsett Guide till vinnare för bästa produktdesign och den här gången är det vinnande bidraget Guide för CPN-handskarna inom tävlingskategorin Industry and crafts.

Guide handskar

–  CPN-handskarna har visat fantastiska resultat i våra tester och fått mycket bra respons från användare runt om i Europa. Vi är stolta över att dessutom ha belönats med ett av världens mest eftertraktade designpris. Det återigen är ett erkännande för vårt innovativa arbete och kreativa design, säger Roger Rasmussen varumärkesansvarig på Guide.

Leave a Reply