Elitfönster lanserar två nya fönstermodeller – Elit Vision och Elit Retro.

Home / Elitfönster / Elitfönster lanserar två nya fönstermodeller – Elit Vision och Elit Retro.
Elitfönster lanserar två nya fönstermodeller – Elit Vision och Elit Retro.

Båda modellerna kombinerar hög prestanda med 3-glasfönster och extremt smala fönsterbågar – allt på en stabil bas av nordiskt trä. Men i övrigt skiljer de sig väsentligt åt.

 

[one_half]

Elit.Vision

Elit Vision är ett modernt och minimalistiskt fönster som maximerar ljusinsläppet. Den extremt smala fönsterbågen ger upp till 9% större glasyta jämfört med ett standardfönster. Elit Visionlämpar sig väl för funkis, nyfunkis, släta trä-, puts- och tegelfasader såväl som för modern nybyggnation.

 

 

 

 

[/one_half][one_half_last]

Elit.Retro

Elit Retro har samma smala fönsterbåge och energisparande teknik men i övrigt en mer nostalgisk och gammeldags känsla. Ett flertal spröjsmöjligheter och poster ger många variationsmöjligheter. Elit Retro fungerar bra för 20-60-talsvillor och New England-hus såväl som för modern nybyggnation.

[/one_half_last]

 

Lanseringen är Elitfönsters största sedan 2008 och flera års forskning och analys ligger bakom. I Inwidos och Kairos Futures rapport ”Big dreams – small spaces” från 2012 svarade 54 procent av svenskarna att ljus är avgörande för deras välbefinnande.

– Svenskarna är i det närmaste besatta av naturligt ljus. Vi har lyssnat på kundernas behov och skapat två miljövänliga och moderna fönster som kombinerar den bästa tillgängliga tekniken med kundernas önskan om maximalt naturligt ljus, säger Niclas Jacobsson, produktchef på Elitfönster.

Nu visar också en annan, helt färsk Inwido-rapport, ”Renovera hemma – himmel eller helvete?”, att ett fönsterbyte är den slags renovering som nordiska kunder anser ger bäst värdeökning i förhållande till hur avancerat det är att genomföra.

– Samtidigt vet vi att fönsterna i våra hem är eftersatta – många byter inte fönster på
15-20 år. Vår förhoppning är givetvis att två nya och starka fönsteralternativ kan stimulera fler till att tänka på miljön och den egna elräkningen – förutom att de får ett snyggt fönster av absolut högsta kvalitet, säger Niclas Jacobsson.

Leave a Reply