Borgunda Bygghandel täcker hela Skaraborg

Home / Borgunda Magasin / Borgunda Bygghandel täcker hela Skaraborg
Borgunda Bygghandel täcker hela Skaraborg

Borgunda Bygghandel har på senare år växt till Skaraborgs största byggvarukedja. Företaget har numera sex anläggningar med ett stort sortiment av välkända kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser.
– En av våra främsta konkurrensfördelar är den lokala förankringen och personliga servicen. Vi känner våra kunder och vet vad de vill ha, säger vd Hans Johansson.

Borgunda Bygghandel har en snart 70-årig historia bakom sig och har framför allt under de senaste decennierna expanderat kraftigt. 1989 öppnades den första anläggningen utanför Borgunda och sedan dess har företagets välkända logotype satts upp på allt fler ställen runt om i gamla Skaraborg.

– Närheten är viktig för våra kunder. Idag har ingen kund i Skaraborgsområdet längre än cirka 30 minuters bilresa till någon av våra anläggningar, konstaterar Hans Johansson.
Många företag i byggvarubranschen har numera utländska ägare. Men Borgunda Bygghandel är fortfarande ett privatägt familjeföretag och det lokala ägandet har stor betydelse, menar Hans Johansson:
– Byggmarknaden är lokal och som ägare lever vi i samma verklighet som våra kunder. Vi känner dem väl och kan snabbt anpassa oss till deras behov.

Sortimentet har också breddats betydligt under åren och omfattar i dag allt från virke och marksten till verktyg och arbetskläder. Gemensamt är att det handlar om kvalitetsartiklar från välkända och välrenommerade leverantörer – produkter med generösa garantier som är gjorda för att hålla i längden.
– Vi undviker medvetet de riktiga lågprismärkena. Genomgående för vårt sortiment är att det är certifierade och godkända produkter som vi tillhandahåller till bästa möjliga pris, förklarar Hans Johansson.
Majoriteten av Borgunda Bygghandels kunder är professionella hantverkare och kvalificerade hemmafixare. Det är kundgrupper som ställer höga krav inte bara på kvalitet, utan även på service.

– Den marknadsundersökning som vi gjorde för en tid sedan visar att personlig service är det som kunderna värdesätter allra mest, påpekar Hans Johansson.
För att ge kunderna bästa tänkbara service har Borgunda Bygghandel en stor stab av kunniga medarbetare – många med lång erfarenhet inom byggbranschen.

Platschefer
– Byggbranschen utvecklas hela tiden med nya material och nya produkter. Våra säljare har detaljkunskap om produkterna och får ständigt vidareutbildning för att kunna serva kunderna med kvalificerade råd och komma med förslag på nya lösningar , förklarar Hans Johansson.

Borgunda Bygghandel har i dag sex anläggningar, inklusive Marbodal Center. Några planer på att växa ytterligare finns inte för dagen, menar Hans Johansson.
– Men ingenting är hugget i sten – om tillfället dyker upp så får vi se.

Några milstolpar:

1946 grundas firma Borgunda Såg av Paul Johansson.

1965 ombildas företaget till Borgunda Såg & Hyvleri AB.

1989 öppnas anläggningen i Tidaholm.

1991 övertas Vinninga Bygghandel.

2011 övertas Klingners Trävaruaffär i Falköping.

2012 övertas Marbodal Center i Tidaholm.

2013 övertas JGs Bygghandel i Mariestad.

Leave a Reply