Uterum från VPP och Halle

Så här väljer du rätt uterum

Bara midsommarfest eller julafton varje dag?


En grundplatta och en stomme från Borgunda, Halle eller VPP. Det är själva grunden till ditt nya uterum. Men det räcker ju förstås inte. Fönsterpartier med rätt glas och rätt tak måste på plats för att det ska kunna kallas för uterum.

Men var är rätt? Det beror helt på hur du kommer att vilja använda uterummet. Vet du med dig att du bara kommer öppna upp för sommaren räcker det bra med produkter ur Halles kategori Halle Fritid eller VPP Basic. Föläng sommaren ytterligare med Halle Fritid Plus eller VPP Nordic och utöka säsongen till att omfatta både vår och höst med produkter ur kategorin Halle Mertid eller VPP Isoler. Julafton? Ja, då är det Halle Alltid som gäller.

Uterum - förverkliga dina ljusa idéer

Anpassa ditt uterum – När du beställer ett uterum från Borgunda Bygghandel med VPP glaspartier väljer du själv vilka mått du vill ha på ditt uterum. För oss finns det inga standardmått.

Köp ett komplett uterum med färdigkapad limträstomme för snabb och smidig montering från Borgunda Produktion. Bygg ditt uterum fristående eller mot fasaden, beroende på vad uterummet ska ha för användningsområde. 

För att du ska slippa jobba i onödan är de stabila aluminiumpartierna från VPP underhållsfria och alla partier går att få måttanpassade. 

Produkterna är utrustade med kullagrade hjul, härdat glas i dörrpartier och snäpphandtag som standard. Våra glaspartier och tillbehör håller alltid högsta kvalitet.

Vilken färg vill du ha på glaspartierna? Det bestämmer du själv! Välj en valfri standard RAL-kulör för att matcha ditt nya uterum med din husfärg.

Paket Nordic Uterum

Limträstomme med Pulpettak 3x5m

Glaspartier VPP Nordic 5mm 3-delat – Skjutdörrsparti 2800×2000, Skjutfönsterparti 2900×1000, Fast parti 2300×2000, Skjutdörrparti 2400×2200.
                  
Kanalplasttak 
3.5x5m GOP 16mm OPALVIT

Lev. tid ca 4-5 veckor. Paketet utgör en ungefärlig paketkostnad, övriga kostnader tillkommer såsom infästning, grund osv.

Kontakta oss för exakt offert. 

Stomme Uterum

Limträstommar består av högkvalitativt svenskt limträ. 

Förutom att limträ är vackert att se på är det också starkare än vanligt virke med samma dimension. 

Dessutom vrider sig ej limträ som vanligt virke kan göra. Sammanfogningen mellan stommens olika delar sker med byggbeslag, skruv och spik.

I de flesta fall är det specialmått som gäller. Här beräknar och dimensionerar Borgunda Produktion stomsatsen efter de mått vi får från er. Vill man bygga stommen helt efter egna önskemål levererar vi givetvis limträ i lösvirke.

Glaspartier Uterum

Förlängd sommar med VPP glaspartier och skjutdörrar.

VPP Nordic är ett lite mer slimmat system. Detta för att möjliggöra inbyggnad mellan smalare hörnstolpar.

Behagligt rundade profiler i kombination med enkelglas skapar ett inglasningssystem väl anpassat till uterum för sommar- bruk. Profilerna finns som standard i både natur-eloxerat och vitlackerat utförande.

Alltid måttanpassat samt snäpphandtag.

Uterumstak med kanalplast

Ditt nya uterumstak av kanalplast ska ge dig ljus och värme i många år framöver. 

Därför erbjuder vi isolerande kanalplasttak av riktigt hög kvalitet och ett skräddarsytt profilsystem som gör monteringen enkel.

10 års garanti. GOP levererar kvalitet och du kan vara säker på att produkterna håller vad de lovar.

Framtaget för nordiska förhållanden. 

Halle Fritid

Halle fritid är främst för dig som lever mest och bäst under sommarhalvåret.

Med Halle Primo får du ett alldeles lagom extrarum för både bostads- och fritidsrummet. 

Vill du dra ut på sommaren en aning väljer du istället Halle Design i kombination med energiglas och lite kraftigare kanalplasttak.

Halle Mertid

Halle Mertid passar den som tycker att sommaren är kort, men vill göra något åt det.

Du som vill njuta av en tidig vår och en riktigt skön höst väljer Halle Design men isolerglas och ett kraftigare kanalplasttak.

Med det kittet kan höststormarna röja fram bäst de vill. Du kan lugnt sitta där men en kopp kaffe och småleende njuta av spektaklet utanför. 

Halle Alltid

Halle Alltid väljer du som hellre skyller på dåliga kläder än anklagar vädret.

Hela året är härligt, både inne och ute, nästan jämt. Ska du satsa på ett riktigt köldbryggebrutet system måste karmen runt hela partiet göras i ett stycke.

Här finns inte utrymme för några kompromisser . I Halle Alltid är det bara Halle Thermo som alltid håller måttet.

 

Bygglov

Ditt nya uterum från Halle räknas som en tillbyggnad/nybyggnad och kräver med andra ord bygglov och bygganmälan. Det finns förstås som alltid undantag. Har du en tomt för en- eller tvåbostadshus kan i vissa fall ett uterum sättas upp utan bygglov. Vad menas då med ”vissa fall”? Jo, om ditt nya uterum är fristående, ytan understiger 15 m², totalhöjden understiger 3 meter och det placeras minst 4,5 meter från tomtgränsen, ja, då behövs inte bygglov. Glasklart?

Besök Stadsbyggnadsexpeditionen

För att få bygglov för ditt uterum krävs att det finns en byggrätt. För att kontrollera det måste du ha tillgång till detaljplanen och de bestämmelser som gäller för din fastighet. Din kommuns detaljplaner finns på Stadsbyggnadsexpeditionen. Dit kan du gå för att studera detaljplanen och dess bestämmelser eller köpa ett exemplar.

ROT-avdrag

Renovering, ombyggnad, tillbyggnad – utnyttja ROT-avdrag! Anlita en kvalificerad hantverkare med F-skattesedel för montering av ditt uterum.
Det är inte bara att du sparar pengar som är det smarta. Du anlitar ju ett proffs som gör sakerna på rätt sätt och kanske lite snabbare än om du själv hade gjort det.

 

Kontakta oss