Effektivt trallskydd

BIOkleens träskyddssystem 1+2+3 ger trä en vacker silvergrå yta med tiden. Din altan blir len och behaglig att gå på, för ännu er barfotastunder.

Behandlat trä blir mera hållbart och får en effektiv vatten- och smutsavvisning som gör det lättare att underhålla. Virket blir mer motståndskraftigt mot svampangrepp och får även ett förbättrat amskydd.
Upp till 10års hållbarhet. BIOkleens träskydds- system 1+2+3 är speciellt lämpad för altangolv i tryckimpregnerat virke, bryggor mm.

Komponenterna i systemet bildar tillsammans en vattenavvisande barriär som är di usionsöppen (ytan andas) och skyddar mot UV-strålning. De smuts- och vatten- avvisande egenskaperna gör altanen lättare att rengöra, den får mindre risk för ytlig påväxt och mögel samt minskar risken för sprickbildning.

BIOkleen träskyddssystem 1+2+3

 Steg 1 – Tralltvätt ECO

Art.nr : 9296075 – 5 liter, ca 5-10 m2 / liter

Det första steget i BIOkleens träskydds- system. Miljömärkt rengöring för tryckimpregnerat trä.

Produkten rengör effektivt tryckimpregnerat trä från kraftig beläggning av smuts, sot och alger. Tralltvätt bryter inte ner materialet i förtid vilket är risken när man använder andra starka rengöringsmedel. Ger perfekt rent underlag för att sedan påbörja behandlingen med BIOkleens Trallskydd.

 Steg 2 – Trallskydd Eco

Art.nr : 9296079 – 5 liter, ca 3-5 m2 / liter 1:a strykningen och ca 5-7 m2 / liter 2:a strykningen.

Det andra steget i BIOkleens träskydds- system är ett träskydd/impregnering baserat på miljöanpassad kiselteknologi, vattenbaserad och utan biocider. Träet blir vackert ljust silvergrått med tiden och får en ännu bättre hållbarhet. Produkten motverkar svampangrepp och ger ett förbättrat flamskydd. Används till tryckimpregnerat trä/furu.

 Steg 3 – Ytförsegling

Art.nr : 9296078 – 5 liter, ca 8-12 m2 / liter.
Smuts och vattenavvisande träskydd med upp till 10 års hållbarhet.

Det tredje och sista steget i BIOkleens träskyddssystem är ytförsegling. Ett långtidsverkande och förstärkande ytskydd som ger smuts- och vattenavvisande egenskaper, vilket gör altanen lättare att rengöra.

Genom att behandla trallen med ytförsegling skapas mindre risk för ytlig påväxt och mögel, samt sprickbildning.

Komponenterna bildar en barriär som är diffusionsöppen (ytan andas) samtidigt som vattendropparna pärlas och rinner av ytan.

* Vid behandling av ny trall ska fuktkvoten understiga 20% innan påläggning av Trallskydd.

Dubbelverkande teknologi

BIOkleens kiselteknologi (SiO2-formula) har en unik dubbel-verkande effekt som gör att träytan mineraliseras. Det innebär att medlet tränger in i träet och skapar ett långvarigt skydd för ditt trallgolv.

BIOkleen Träskyddssystem 1+2+3

1. BIOkleen Tralltvätt eco – Optimerad för att effektivt rengöra tryck-impregnerat trämaterial från sot och svår smuts.

2. BIOkleen Trallskydd eco – Träet blir vackert ljust silvergrått och får en ännu bättre motståndskraft mot svamp-angrepp och eld.

3. BIOkleen Ytförsegling – Vatten- och smutsavvisning som hindrar fukt, sot och smuts att tränga in i träet.

Underhåll med Trallschampo ECO

För att trallen ska behålla sitt skydd och bevaras på bästa sätt rekommen- deras underhållstvätt med BIOkleens Trallschampo. Trallschampot tar effektivt bort smuts som lägger sig uppepå trallen, men riskerar inte att förstöra ytskyddet.

Takrengöring med Ejektor


Art.nr :
9296073 – 2.5 liter ejektor – ca 125-150 m2
Takrengöring som sanerar från alger, lavar och annan påväxt. Kan användas på alla sorters takmaterial. Efter behandlingen dröjer det någon eller några månader innan påväxten tappar fäste, oftast vid ett kraftigt regn eller snöfall.