Benders betongpannor ligger idag på sex hus av tio och är Sveriges mest lagda takpanna. De finns i tre grundformer och i en rad olika färger och ytor.

Föredrar du traditionella lertegeltakpannor hittar du också det i vårt sortiment. Benders betongtakpannor är med sin enkelhet att lägga, vackra utseende och funktionalitet pannor som förblivit populära år efter år.

PLATT CARISMA BENDERIT

Carisma platt är en modern takpanna med klassisk halvmatt ytbehandling så kallad Benderit.
.

Kulörer på kampanj

HÖGANÄS 2-KUPIG

Höganäs är ett klassisk, 2-kupigt,strängpressat och ofalsat lertegel. Strängpressade pannor görs i lera och bränns i ugn vilket gör att det kan finnas små skiftningar i färg och storlek, vilket ger ett liv på taket.

Kulörer på kampanj

TVILLING 2-KUPIG- FALSAT LERTEGEL

I serien Tvilling kan du välja mellan en rak eller rundad framkant och är en nyutvecklad produkt med klassiskt utseende. Lättlagd, tät och ekonomisk gör att den till ett populärt val.

Kulörer på kampanj

HANSA 1-KUPIG LERTEGEL

Bender Hansa falsat lertegel är en modern utveckling av den 1-kupiga klassiska strängpressade tegelpannan. Den är enkel att lägga, tät och ekonomisk. 

Kulörer på kampanj

EXKLUSIV 1-KUPIG BENDERIT

Halvmatt traditionell takpanna som med sin lite högre profil skapar ett mer livfullt och markant vågspel på taket.
.

Kulörer på kampanj

EXKLUSIV 1-KUP CANDOR

Klassisk 1-kupig profil som ger mycket liv, passar både gammalt och nytt. Candor är tack vare sin hårda och glansiga yta mer slitstark och motverkar algpåväxt.

Kulörer på kampanj

I vårt sortiment hittar du profiler för de flesta behov och smaker. Samtliga utav Byggprofilers produkter är CE-godkända, med specialutvecklad polyesterlack för lång livslängd i nordiskt klimat.

Plåtarna finns i tre tjocklekar, två olika beläggningstjocklekar och 18 standardkulörer – med möjlighet att få andra RAL-kulörer på specialbeställning.

Trygghetsgaranti med Byggprofiler – Byggprofiler lämnar hela tio års garanti på alla standardprofiler, men väljer du varianter med vår extra kraftiga Durabelbeläggning får du ytterligare fem år av trygghet – den tål det mesta och ger dessutom en ännu djupare lyster i kulören.

Takplåt TR20

Passar in överallt.

En liksidig profil för både tak och fasad, med en vågs överlapp för
extra täthet och suveränt snabb montering.

Takplåt TR18

Kostnadseffektiv takprofil.

TR18 är en takprofil med en vågs överlapp och kapilärrilla, vilket ger en täckbredd på 1070 mm

Takplåt Parant

Klassisk takpannelösning.

Här kombineras takplåtens enkelhet med klassisk enkupig takpannedesign – en elegant och smidig lösning.

Fasadplåt FP18

Klassiskt utseende.

En populär fasadprofil med plana vågtoppar och smala bottnar. Den ger ett klassiskt utseende som passar in i de flesta miljöer.

Vi har mycket väderomslag i vårt land och vattnet måste bort från yttertaket under ordnade former. Annars står man där med ett fint tak, men med fuktskador på hus och grund. Kanske även på taket.

Idag går kvalitet och design hand i hand även när det gäller avvattning. Man kan till exempel välja en kulör på rännor och rör som kompletterar husets nyans eller en som blir en spännande accent. Då blir det inte bara vanliga hängrännor, utan faktiskt hela takprojektets pricken över i.

Klicka här för att läsa mer om takavvattning

Kontakta din lokala säljare för mer information

Takavvattning
Takavvattning

Ett färgstarkt takavvattningssystem Lindabs takavvattningssystem finns i tio olika kulörer, som du kan blanda och matcha hur du vill.

20140916160148