Lim & fog som tar ditt bygge till nya nivåer

 

Det finns ett brett sortiment med ett flertal lim och fogprodukter anpassade för olika användningsområden. De lim och fogprodukter som används idag är så pass hållbara att du kan byta ut många traditionella sammanfogningsmetoder och slipper använda verktyg samtidigt som du får en osynlig fästpunkt.

Under de senaste två åren har ESSVE utvecklat två universala produkter som har blivit mycket uppskattat av våra kunder, ett universalt lim och en universal fogmassa. Lim och fogprodukter har tidigare upplevts som krånglig och svårt att välja, med våra nya produkter är det inte längre så. Med ett montage lim och en universal fog klarar du valet lätt, oavsett om du ska täta eller limma.

 Vårt nya montagelim är mycket starkt och kan efter härdning bära laster på 10 ton per kvadratmeter. Med en omedelbar vidhäftning på 100 kg per kvadratmeter behövs ingen mekanisk förankring när du till exempel ska limma upp en spegel, lister eller montage direkt mot tak. Eftersom produkten fäster snabbt och är antimögelbehandlad fungerar den även utmärkt i fuktiga miljöer såsom badrum.

Universal fogmassa

 

Vår universala fog har en lång livslängd, är slitstark och har en hög hållfasthet. Produkten är framtagen för att vara mångsidig och klara såväl inne- som utomhusbruk. Produkten fungerar inom såväl bygg som marin och industrimontage. Tackvare antimögelbehandlingen klarar den av att ersätta till exempel våtrumsilikon och kan ersätta enklare montagelim. Den finns i fem färger, vit, grå, svart, metall och en kristallklar transparent. Tack vare den transparenta färgen kan du klara av applikationer med mycket svåra färganpassningar och diskreta montage

ESSTACK PRO1– har högsta slutlastvärdet
En utveckling av originalprodukten HT-X, men nu snabbare och med ännu bättre hugg! Det extrema slutlastvärdet på nästan 30 ton/m2 imponerar.

ESSTACK CLEAR – det transparenta limmet
Världsnyhet! Unikt transparent montagelim med direkthugg. En glasklar limmassa istället för den traditionellt vita. Passar överallt där man inte vill att limmet ska synas, perfekt vid montage på glas.[/one_half][one_half_last]ESSTACK EASY – ett mer lättarbetat lim

ESSTACK XTRM – klarar 500kg/m2 direkt
Världsnyhet! Marknadens nya värsting som klarar en direkt belastning på ofattbara 500 kg per m2. Det är därmed också det starkaste montagelimmet på marknaden
Något mjukare konsistens, vilket gör det mer lättarbetat, även i minusgrader. Ett allround-lim för både hantverkaren och hemmafixaren, när man inte har krav på maximalt hugg direkt. Finns i flera färger.

Säkert montage för alla jobb, med ankarmassa

 

När man ska förankra något som utsätts för extrem belastning, exempelvis montage av balkonger, räcken och förlängning av bjälklag, ställs stora krav på infästningen. Kvalitet och förankringsegenskaper är det absolut viktigaste, för att kunna garantera en hållbar konstruktion. ECM Ankarmassa är ett tryggt val för de mest krävande jobben.

ECM är en universalprodukt som passar för alla typer av extremt montage. Det krävs ingen utbildning eller certifiering för att använda produkten, vilket gör den än mer användbar. Men ankarmassan är i sig en avancerad produkt, vars kraft och styrka utgörs av den kemiska reaktion som uppstår vid applicering. Det är därför avgörande för förankringsegenskaperna, att montaget utförs korrekt enligt ESSVEs föreskrifter.

Kvalitet

 

Kvalitet är viktigt för oss på ESSVE. Vi utvecklar och provar våra kemiska produkter enligt branschpraxis samt våra egna högt ställda krav. Produkterna testas för att klara de tuffa Nordiska miljöerna och vi sätter alltid höga marginaler gentemot standarderna.

Våra återförsäljare är utbildade via ESSVE Academy för att kunna ge dig tips och råd och vi har även lathundar och guider för att det ska vara lätt för dig att hitta det du söker.

Miljöpåverkan

 

Vi arbetar för att minska vår miljöpåverkan och tar ansvar genom att byta ut hälso- och miljöfarliga ämnen. Vi medverkar i branschföreningar samt följer gällande lagstiftning och normer. REACH är EU:s nya kemikalielagstiftning och vi ställer krav på och kontrollerar att vår tillverkning följer kraven i REACH.

Som ett led i miljöarbete arbetar vi med byggsektorns system BASTA. Hjärtat i systemet är Egenskapskriterierna, vilka bygger på REACH med fokus på utfasning av de allra farligaste ämnena.

Kontakta oss