Kampanj på inomhusfärg

Rätt färg och rätt kulör

Varje rum har sitt behov. I hallen, köket och i barnrummet utsätts väggarna för vardagslivets kladdiga fingrar, leriga skor och hängivna matlagning. I de rummen är en vägg som går att torkas av att föredra. Men vi vill inte kompromissa med stilen för det. Klart att även barnrummet ska ha snygga väggar.

I sovrummet och vardagsrummet däremot, där ska väggarna vara behagligt matta och stilfulla. Oavsett vad du har för behov så har Sadolin en färg för dina väggar.

Förnya ditt hem med rätt färg. Och med rätt kulör.

Grundfärg vägg/tak

Art.nr : 5842324 – 10 Liter
Egenskap : Sadolin Grundfärg för väggar och tak är en helmatt vattenburen grundfärg av god kvalitet som är avsedd för grundmålning av väggar och tak inomhus. Den är lättapplicerad och har god täckförmåga.

Takfärg matt 10L

Art.nr : 5044739 – 10 Liter
Egenskap : Sadolin Takfärg är en helmatt takfärg för målning av tak inomhus och har lång öppentid som underlättar målningen och ger fläckfria tak.

Väggfärg matt 10L

Art.nr : 5292583 – 10 Liter – Glanstal 7
Egenskap : Sadolin Väggfärg matt är en väggfärg av hög kvalitet som ger en fin, matt yta och lyster åt dina väggar. Används för målning inomhus.

Spackel Medium 10L

Art.nr : 4389182 – 10 Liter
Egenskap : Sadolin Spackel Medium är ett högfyllande lättspackel av hög kvalitet som ger en fin och slät yta åt dina väggar. Används för skarv- och bredspackling.

Steg 1 – Maskera och skydda

Var noga med att skydda hela golvet och listerna från färgstänk och dropp. Använd täckpapp eller plast och se till att förankra med tejp så att det inte glider runt när du arbetar.

Maskera klart hela rummet så kan du måla allt i ett svep sen. Du vill inte behöva tilläggsmaskera med färgkladdiga fingrar mitt i processen. Kåporna till elutagen skruvar du enkelt bort med en vanlig skruvmejsel. Kom bara ihåg att stänga av strömmen först.

Steg 2 – Spackla och slipa

Små hål, revor och ojämnheter behöver du spackla över för bästa resultat. Låt torka enligt anvisning på förpackningen och gör om en gång till där spacklet sjunkit in.

Slipa sedan de spacklade ytorna och borsta av slipdammet ordentligt. Annars är risken att det blir klumpar i färgen när du börjar måla. Bättringsmåla på de spacklade partierna.

Steg 3 – Måla kanter och hörn

Börja med att måla vid kanter, hörn och lister med en pensel och stryk ut med en liten roller. Det kallas att sparmåla och gör att det blir lättare när du ska rolla.

Bästa resultat utan ojämnheter får du om det sparmålade inte har börjar torka. Sparmåla därför bara en vägg i taget. Om du ska måla vitt på en mörkare kulör behöver du först av allt grundmåla för att färgen ska täcka ordentligt.

Steg 4 – Sätt färg på väggar

Nu är det dags att sätta färg på väggarna! Doppa rollern i färgtråget och fyll rollern med så mycket färg det går utan att det droppar. En bra måttstock är att du inte ska kunna se rollerns ludd. Du får bäst resultat om du börjar med att rolla uppifrån och ner, och inte mer än två rollerbredder i taget.

När hela rummet har fått en första strykning, packar du in roller, tråg och penslar i en plastpåse eller liknande. Låt det första lagret färg torka och slutmåla sedan med ett lager till. Ta bort tejpen direkt när du är klar med hela målningsarbetet.