Arbetskläder som är – Tested to Work

Du kommer garanterat att kunna hitta några fina arbetskläder, skyddsskor eller andra plagg i MASCOT:s breda produktsortiment. MASCOT har i många år levererat skyddskläder, skor och vanliga arbetskläder till alla branscher och företag.

Vårt sortiment vänder sig till hantverkare och arbetande inom service, transport och industri. Med rätt arbetskläder från MASCOT kommer du att kunna känna dig tryggare på arbetsplatsen. MASCOT erbjuder de allra bästa produkterna med fokus på komfort, passform, kvalitet och design.

Vi tillverkar alla våra produkter utifrån vår slogan Tested to Work. Du hittar inga arbetsbyxor, arbetsjackor, skyddsskor eller annat som inte har provats ut till fullo. Vi använder oss av laboratorietester, användartester, kvalitetskontroll och mycket annat när vi väljer metervaror till skyddskläder och arbetskläder. Du kommer omedelbart att märka att MASCOT:s arbetskläder, skyddskläder och skyddsskor är Tested to Work.

MASCOT® SMARTSTORE

– När beställning av arbetskläder fungerar optimalt.
MASCOT® SmartStore är inte bara ett beställningssystem, utan även en intern logistiklösning.

MASCOT® SmartStore är en gratis onlinebutik för beställning av arbetskläder och personlig skyddsutrustning – perfekt till stora och medelstora företag.

Kvalitet & Design

Arbetskläder ska stå emot många påfrestningar. Vi använder starka, väl beprövade material i våra kläder och synar dem noggrant i sömmarna. Detaljerna i våra plagg är snygga – men de har alltid en funktion. Till exempel är de områden som blir slitna under arbetets gång förstärkta.

EN ISO 20471 är den senaste uppdateringen av standard för plagg med hög synbarhet.
I Sverige har arbetsgivaren enligt den allmänna arbetsmiljölagen skyldighet att tillhandahålla personlig skyddsutrustning om så krävs och oftast är det arbetsgivaren/uppdragsgivaren som bestämmer vilken skyddsklass som skall bäras på arbetsplatsen.

Vad händer om man inte har rätt skyddsutrustning?

Reglerna för varselkläder gäller på varje arbetsplats där det finns någon form av trafik; vägar, parkeringar, flygplatser hamnar, byggplatser, gruvor m.m. Arbetsmiljöverket har rätt att kontrollera arbetsplatser och kan efter påpekande till arbetsgivaren stänga av person, eller företag från en arbetsplats om personliga skyddsåtgärder inte följs enligt arbetsmiljölagen.

Klass 1
Ger lägsta skydd. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,14 m2 och reflexytan 0,10m2. Kan användas om man bara har liten kontakt med enstaka fordon och/eller långsam trafik.

Klass 2
Ger ett väsentligt bättre skydd än klass 1, speciellt i dagsljus, skymning och dimma. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,50 m2 och reflexytan 0,13 m2. Klass 2 är oftast aktuell i exempelvis hamnar, vid järnvägar, byggarbetsplatser, parkeringsplatser, skallgång, i lastfordon och på andra områden där man inte kräver klass 3.

Klass 3
Ger maximalt skydd. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,80 m2 och reflexytan 0,20 m2. Aktuell i närhet av tät snabb trafik.

 

Mascot

Projob

Jalas

Kontakta din lokala säljare

Tidaholm

Ramstorpsvägen
0502-198 80

Falköping

Odengatan 3
0515- 101 82

Skövde/ Stallsiken

Jonstorpsgatan 28
0500-79 29 00

Tibro

Järnvägsgatan 6
0504- 44 02 00