Monterat fixar hela jobbet!

Home / Fönster / Monterat fixar hela jobbet!
Monterat fixar hela jobbet!

Enkelt, tryggt och prisvärt. MONTERAT är en smidig allt-i-ett-lösning för dig som ska byta fönster, dörr eller garageport och vill vara säker på att arbetet blir rätt utfört, på rätt tid och till rätt pris.

Ett hus kräver ständigt underhåll och ständiga förbättringar, men för många villaägare kan det vara svårt att få tiden att räcka till för allt. MONTERAT har därför tagits fram av inköpskedjan Woody som en enkel, trygg och bekväm lösning.

– Många villaägare har varken tid, intresse eller kunskaper för att kunna utföra arbetet på egen hand eller kontakter med duktiga hantverkare. Med monterat får man en helhetslösning och en enda kontakt som tar ansvar för hela projektet – från start till mål, säger Joaquim Nicander, konceptchef på inköpskedjan som Borgunda Bygghandel samarbetar med.
MONTERAT lanserades som koncept redan 2007 under namnet WeDo och erbjuds i dag av cirka 65 anläggningar, däribland Borgunda Bygghandel. I början av året ändrades namnet till MONTERAT för att ytterligare förtydliga varumärket.
– Med det nya namnet vill vi visa vad det verkligen handlar om – att kunden inte bara köper en produkt, utan även får den monterad, säger Joaquim Nicander.

ANLITAR LOKALA HANTVERKARE

De produkter som hittills omfattas av Monterat är fönster, dörrar och garageportar. Grundidén med konceptet är att ett företag som Borgunda Bygghandel fungerar som en enda kontaktpunkt för kunden och tar ansvar för hela projektet. För det praktiska arbetet anlitar Borgunda Bygghandel i sin tur lokala hantverkare med lång erfarenhet och stort kunnande, som fått specialutbildning inom de olika produktkategorierna.
– För kunden är det en prisvärd lösning. Inte nog med att hantverkaren kan produkterna och vet hur de ska monteras på bästa sätt. Produkterna kan också erbjudas till ett mycket konkurrenskraftigt pris tack vare de inköpsfördelar som företagen kommer åt genom medlemskapet i inköpskedjan. I vissa fall kan det till och med bli billigare för kunden att använda MONTERAT istället för att själv svara för upphandlingen av de olika delarna i projektet, understryker Joaquim Nicander.

FLER VÄLJER HELHETSLÖSNINGAR

Ända sedan MONTERAT lanserades har intresset för konceptet stadigt ökat. Efterfrågan på helhetslösningar ligger också väl i linje med den utveckling som är på gång internationellt.
– Flera europeiska länder har kommit betydligt längre än Sverige inom det här området. I många länder är det en självklarhet att den produkt som konsumenten köper även omfattar montering, konstaterar Joaqium Nicander.

Inom inköpskedjan pågår nu ett arbete för att kunna erbjuda ännu fler produkter inom ramen för MONTERAT. En produktkategori som ligger nära till hands är kök. Eftersom byte av kök kräver en insats från flera olika hantverkare – exempelvis snickare, rörmokare, kakelsättare, golvläggare, målare och vidare – skulle en helhetslösning som MONTERAT underlätta betydligt för kunden. – Men eftersom vi är en frivillig kedja är det lite upp till varje enskilt företag att avgöra vilka produkter som kan vara aktuella, säger Joaqium Nicander.

MONTERAT från start till klart

  1. Val av produkt. Kunden väljer produkt i Borgunda Bygghandels utställning.
  2. Hembesök. Hantverkaren samt personal från Borgunda Bygghandel gör ett kostnadsfritt besök hos kunden för inspektion, måttagning och planering av arbetet.
  3. Fast pris. Kunden får ett fast pris på allt – produkt, arbete och förbrukningsmaterial. I priset tar Borgunda Bygghandel även hänsyn till rot-avdraget.
  4. Tidsplan. Efter att kunden accepterat offerten kommer man även överens om tidsplan för projektet.
  5. Montering. Arbetet utförs av hantverkare med lång erfarenhet och stort kunnande inom respektive produktkategori.
  6. Faktura. Kunden får allt på en faktura.
  7. Garanti. När arbetet är utfört och godkänt dokumenteras det för garantins skull. Om kunden mot förmodan skulle bli missnöjd finns Borgunda Bygghandel nära till hands och kan se till att allt blir tillrättat.

Leave a Reply